Ishockey

Stjärnduon frälste Toronto

William Nylander och Auston Matthews avgjorde på 30 sekunder

Av: 

Per Bjurman

HOCKEY

NEW YORK. Med varsitt mål med 30 sekunders mellanrum, på assist från varandra, såg Torontos radarpar William Nylander och Auston Matthews till att avgöra nattens hemmamatch mot LA Kings.

– Jag visste precis vem jag ville hitta med min passning och ”Wille” stod ju för en helt otrolig dragning när han satte sitt mål, säger Matthews efter 3-1-segern.

Tredje perioden hade pågått i 12.38 och ställningen var 1-1.

Då slog firma Matthews-Nylander till.

Först lyckades Andreas Johnsson – som ju också ingår i den heta kedjan – fallande, bakom kassen, få in en puck i målgården och via ”Lill-Nyllets” ena skridsko hamnade den hos Matthews, som kunde böka in 2-1.

Och bara 30 sekunder sa det pang igen. Då var det Matthews som, i en två-mot-en-kontring, spelade fram Nylander och han dansade in framför Jonathan Quick och satte en rasande grann backhand i nättaket.

Därmed var slutresultatet fastställt.

”Otrolig dragning”

– Jag har alltid varit en spelare som skjuter så fort tillfälle ges, men det är alltid kul att få lägga upp för sina lagkamrater också, säger Matthews till Leafs hemsida.

– Den här gången visste jag precis vem jag ville hitta med passningen, vems händer som borde få behandla pucken, och ni såg ju: ”Wille” stod för en helt otrolig dragning.

Toronto-fansen kunde också glädja sig åt att John Tavares var tillbaka på isen efter nästan tre veckors frånvaro med brutet finger.

I Montreal var det milstolparnas natt.

Den – i alla avseenden – väldige Boston-backen Zdeno Chara spelade sin 1 500: NHL-match.

En otrolig siffra i denna ungdomsorienterade era – och för den fick han också en stående ovation av den kunniga publiken i Bell Centre.

– Det kommer jag aldrig glömma, säger Chara till nhl.com.

Han fick dock inte fira någon ny seger. Bruins, som varit så ruskigt starka på slutet, hämtade visserligen in både 1–3- och 3–4-underläge men fick till slut stryk med 5–4.

Så det blev istället Canadiens-coachen Claude Julien som fick fira sin milstolpe – 1 200 matcher i båset – med extra eftertryck.

Lucas Wallmark gjorde ett fint mål när Carolina gästade Philadelphia under natten.

Men förgäves, anförda av sin målvaktsstjärna Carter Hart vann Flyers med 4–1.

William Karlsson svarade för två assist när han återvände till gamla hemstaden Columbus, bägge till mål signerade Reilly Smith. Det räckte till seger, Vegas vann med just 2–1.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inget av SHL och Hockeyallsvenskan – streama alla matcher på C More!

C More

Publisert:

LÄS VIDARE

NHL-stjärna stämd av kasino

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Ishockey

NHL

Toronto Maple Leafs

William Nylander

Auston Matthews

Los Angeles Kings