Jesper Bratts comeback blev en braksuccé

Publicerad 2022-02-25

NEW YORK. Jesper Bratt gjorde comeback i natt –  med ett brak.

Han prickade in in två egna mål och spelade fram till ett när New Jersey lite överraskande körde över Penguins i Pittsburgh.

– Med tanke på att han varit borta ett tag stod han för en riktigt fin insats, säger coachen Lindy Ruff efter 6-1-segern.

Inräknat ett långt uppehåll i Devils spelschema hade Jesper Bratt inte spelat en match på två veckor när han i natt skrinnade ut på isen i PPG Paints Arena.

Men någon ringrost gick inte att spåra hos den 23-årige stockholmaren.

Han gjorde 1-0 efter en dryg minut och han gjorde 2-0 fem minuter senare – och så spelade han fram till ett mål

– Jag är mycket nöjd, säger coachen Lindy Ruff.

– Med tanke på att han varit borta ett tag stod han för en riktigt fin insats.

Det var det dock flera av Ruffs mannar som gjorde. Devils spelade faktiskt ut Pittsburgh och vann med 6-1.

– Vi var lite oroliga för hur laget skulle reagera på det långa uppehållet, men med facit i hand gjorde vi uppenbarligen rätt saker.

Först höll Nashville Predators en mäktig tröjhissningsceremoni för pensionerade målvaktsikonen Pekka Rinne – och avslöjade att han till hösten blir staty utanför Bridgestone Arena.

Sedan krigade de till sig en 2-1-seger mot Dallas, säkrad under straffavgörande.

– Vi vann för Pekka, säger forwardsstjärnan Ryan Johansen.

I New York tog Rangers en stabil 4-1-seger mot ett blekt Washington – och passerade därmed Pittsburgh i Metropolitan-tabellen.

– Det var en av våra bättre insatser i år, säger coachen Gerard Gallant.

Mika Zibanejad gjorde sitt 20:e mål för säsongen, elegant framspelad av Alexis Lafreniere, och svarade också för en assist.

Efter två mindre inspirerande insatser kom Toronto tillbaka fint i natt och slog starka Minnesota med 3-1 hemma i Scotiabank Arena.

Särskilt bra var Auston Matthews, som gjorde två riktigt granna mål.

Columbus fortsätter övertyga. De tog fjärde raka segern i natt, genom att slå Florida med 6-3 – på bortaplan.

Den pånyttfödde Patrik Laine gjorde mål igen och har nu stått för poäng i elva matcher i rad. Även svenske backen Gabriel Carlsson nätade, medan Adam Boqvist hade en assist. För assist stod också Gustav Forsling på ett av hemmalagets mål.

Boston fick slita hårt för seger i Seattle, men till slut lyckades Jake DeBrusk panga in 3-2 på övertid.

Marcus Johansson Calle Järnkrok assisterade till ett av Kraken-målen.