”Med såna insatser vinner vi inte många matcher”

Rögles Craig Schira efter förlusten mot Brynäs

Av: Mattias Friberg

Publicerad:
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

HOCKEY

ÄNGELHOLM. Klubben spände bågen inför säsongen och snackade om att vara topplag. Efter den misslyckade hemmapremiären har Rögle tre raka förluster och har bara gjort tre mål.

– Vi måste vara medvetna om att det inte finns några enkla matcher och med såna insatser kommer vi inte att vinna många, säger lagkaptenen Craig Schira.

Craig Schira är som vanligt lugn och lågmäld efter matcherna. Men också ganska besviken. Rögle har precis förlorat hemmapremiären med 0–4 mot Brynäs. 

– Det var inte bra nog. Det är vår hemmapremiär och vår insats var inte den vi ville ha. Det är det största orosmolnet. Vi ska vara ett lag som jobbar hårt och det gjorde vi inte tillräckligt konsekvent. Det är lite oroande och det är en besvikelse att förlora på hemmaplan, säger lagkaptenen Craig Schira.

Rögles första period var hyfsad, men när Jacob Blomqvist gjorde 2–0 tidigt i andra perioden tog Brynäs full kontroll över matchen.

– I andra perioden får de ett powerplay-mål direkt och vi låter det påverka oss. Det borde det inte. Vi borde bara fortsätta spela. Men på något sätt började vi spelade tveksamt och gav dem lite för mycket rum.

”Kanske inte medvetna”

Hemmalaget hade knappt en målchans i den perioden och såg håglöst ut resten av matchen.

– Kanske är killarna inte medvetna om hur tuff den här ligan är att spela i. Ni vet hur tufft det är. Du kan förlora mot vilket lag som helst och vinna mot vilka som helst om du spelar bra. Vi måste vara medvetna om att det inte finns några enkla matcher och med såna insatser kommer vi inte att vinna många.

Klubben spände bågen och pratade om att vara ett topplag inför säsongen. Är förväntningar för höga på er?

– Nej, inte alls. Det här är tre matcher som vi vill ha tillbaka. Men det här kan hända mitt under säsongen att vi förlorar tre matcher. Det spelar ingen roll när det händer. Vi måste lära oss av det. Det är för tidigt att säga något annat. Vi satsar fortfarande mot samma mål. En eller två vinster så kan vi vara med i racet igen. 

När Brynäs gjorde 4–0 i tredje perioden lämnade en hel del av den annars så trogna Röglepubliken arenan och började gå hem.

– De förtjänar bättre. De har alltid stått bakom oss. Jag har varit här i två år och de har alltid varit där för mig och laget. De förtjänar det bästa av hos och det måste vi se till att vi gör. Det är därför vi spelar. Vi spelar för dem.

Boxplayprocent: 36,36

Och det är inte bara offensiven som är ett problem för Rögle.

På de tre första matcherna har laget släppt in sju mål i den spelformen, tre kom mot Brynäs. Det ger en boxplayprocent på 36,36 – där 80 procent är en normal siffra.

Två Röglebackar fick utgå på grund av skadad i matchen. Jonas Ahnelöv redan tidigt i första perioden och Daniel Bertov i andra perioden. I båda fallen handlar det om underkroppsskador.

– Ahnelöv kan spela på torsdag. Bertov tar vi en ny check på i veckan, säger Rögles fysio Christopher Alvengrip.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!