Dubbla hattrick-hjältar i Trojas kross

Publicerad 2017-12-15

Tor Immo jublar med Alexander Lindqvist-Hansen.

Bottenmöte mellan Västervik och Troja/Ljungby.

Då körde Troja över hemmalaget Västervik fullständigt – och bjöd på TVÅ hattrickhjältar.

Jonathan Johnsson och Tor Immo gjorde tre kassar var i 8–2-segern.

– Men det kändes som en jämn match, säger tremålsskytten Immo.

Västervik hade chansen att få en lucka ner till Karlskoga och Troja/Ljungby på kvalplats.

Men Troja, och framför allt Jonathan Johnsson, ville annorlunda – och 24-åringen tog upp bortalaget i en 2–0-ledning med två snabba kassar i mitten av förstaperioden.

Redan efter Johnssons andra mål valde hemmalaget att lyfta ur Viktor Östlund ur kassen och byta in Jonas Fransson – men det visade sig inte vara någon lösning. Hemmalaget kunde visserligen reducera till 1–2 innan Tor Immo slog till för första – men inte sista – gången i matchen.

Ytterligare ett hemmamål gjorde att det trots allt var jämnt inför tredje, och 2–3 på tavlan.

Fullkomligt ras i sista

Men då kom Västerviks ras.

Drygt två minuter in i tredje fullbordade Johnsson det hattrick han lagt grunden för i första perioden – och sedan rullade det på.

Tor Immo gjorde sitt andra för kvällen till 2–5.

David Rundqvist gjorde 2–6.

Nicolai Meyer gjorde förnedringen än värre med sitt 2–7.

Och med två minuter kvar fullbordade även Immo ett hattrick, genom att fastställa slutresultatet till 2–8.

”Måste vara tillbaka i juniortiden”

– Jag skulle absolut inte säga att vi kändes så överlägsna. Det kändes som en jämn match, säger Tor Immo efter krossen.

– Vi hade bara momentum, och fick med oss de viktiga målen.

Han har svårt att exakt minnas senast han själv gjorde hattrick – och än mindre när två lagkamrater gjorde det i samma match.

– Det måste vara tillbaka i juniortiden som vi hade två hattrickhjältar.

I stället för att bli avhängda på negativ kvalplats är Troja nu bara två poäng bakom kvällens motståndare. Att det stod mycket på spel i kväll var dock inget som störde Immo.

– Man vill bara åka upp och göra en bra match. Det är ju roligt att spela när det gäller mycket i sådana här lägen.

Almtuna fick med sig två poäng i bortamatchen mot Tingsryd. Hemmalagets Niklas Enberg kvitterade till 2–2 sent i tredje – innan tabelltrean Almtuna tillslut kunde vinna med 3–2 efter straffar.

Vita Hästen tog något överraskande ledningen borta mot Timrå. Men hemmalaget kunde vända och vinna med 3–1, bland annat genom två nya poäng från Jonathan Dahlén. Timrå befäster därmed serieledningen.