Drama när Modos galna hemmasvit förlängdes

Sen kvittering av glödheta Riley Woods

Publicerad 2022-01-23

Modo hade inför söndagens hemmamatch en svit på 15 raka hemmamatcher med poäng.

Den sviten förlängdes efter att Riley Woods kvitterat med 24 sekunder kvar och Modo vann efter straffar med 4–3.

Den straffen har funkat bra tidigare, säger Markus Modigs som blev matchhjälte.

Det var toppen mot botten som skulle göra upp under söndagen. Södertälje, som ligger på trettonde plats gästade Modo, som delar förstaplatsen.

Efter första perioden stod det 1–1 och från Modohåll var det inte särskilt positiva tongångar. Modos målskytt, Daniel Mannberg var minst sagt kritisk.

– Det var en riktig dålig förstaperiod från oss. Jag vet inte vad vi håller på med, säger Daniel Mannberg efter första perioden till C More.

Galna hemmasviten förlängdes

Modo, som är seriens absolut bästa hemmalag samlade ihop sig. Någorlunda. Lagkaptenen, Emil Sylwander gav hemmalaget ledningen och perioden slutade med en ledning på 2–1, trots att spelet stundtals var undermåligt.

Tidigt i den tredje perioden kvitterade Södertälje genom Felix Olsson och Södertälje tog över mer och mer i spelet. Sedan var det återigen dags för Felix Olsson att kliva fram. Han höll sig framme och slog in en retur i öppet mål, hans sjätte mål för säsongen.

Modo forcerade och med 24 sekunder kvar gjorde Riley Woods 3–3. Nu har den glödhete forwarden gjort mål i sex raka matcher. Övertiden slutade mållöst och i straffläggningen blev Markus Modigs matchhjälte efter en straffdelikatess.

– Det var starkt att vi vann och vi visade bra karaktär. Den straffen har funkat bra tidigare, säger Markus Modigs efter matchen till C More.