Dallas har slagläge – kan avgöra på söndag

Kan nå första konferensfinal på elva år

Av: Per Bjurman

Publicerad:
1 av 2 | Foto: Jeff Roberson / TT NYHETSBYRÅN
Dallas kan avgöra matchserien på söndag

NEW YORK. Dallas Stars har slagläge.
De vann den karaktäristiskt stentuffa bortamatchen mot St. Louis i natt och kan nu avgöra hela serien i matinén hemma i Texas på söndag.

– Vi får hantera den matchen som en Game 7, säger John Klingberg till Sportbladet efter 2–1-segern

Det kändes länge som att det skulle på snudd på omöjligt att sära på blytunga Central Division-rivalerna Dallas och St. Louis åt.

De är så jämbördiga, och strider bägge så extremt hårt om varje millimeter om isen, att serien nästan tett sig som en olösligt ställningskrig.

”Var inte snyggt i dag”

Men nu verkar Stars ändå ha ryckt åt sig initiativet. De utjämnade till 2–2 hemma i American Airlines Center i onsdags och följde upp med en riktigt mäktig 2–1-seger i St. Louis i natt – efter mål av Jason Spezza och Esa Lindell, den ene på assist av Mattias Janmark och den andre på dito från John Klingberg.

– Det handlade om vilja och grymt spel i numerärt underläge ikväll, säger Klingberg när vi når honom efteråt.

– Vi tar det match för match och försöker bli bättre i alla detaljer. Det var inte snyggt i dag, men 3–2 i matcher och tillbaka i Dallas tar vi alla dagar i veckan.

Kan bli första på elva år

Ja, för på söndag – 21.00 svensk tid – har ”Burger” och hans kompisar sätta in det dödande slaget och bli klara för klubbens första konferensfinal på elva år.

– Vi får hantera den matchen som en game 7 och försöka avgöra serien hemmaplan, konstaterar Klingberg.

Publicerad:

LÄS VIDARE