NY Rangers vann och utjämnade matchserien

NEW YORK. Det blir en långkörare mellan New York Rangers och Carolina Hurricanes.

”Broadway Blueshirts” utjämnade matchserien med en 4-1-seger på kokande Madison Square Garden i natt.

Nu gäller det bara att försöka vinna även i Raleigh – där sydstatarna hittills varit i oslagbara. 

– Men vi spelade bra i de två första matcherna där nere och har chansen om vi kan göra det igen, säger målskytten Mika Zibanejad till Sportbladet.

Historien upprepar sig i Stanley Cup-slutspelet – framförallt för Carolina Hurricanes.

I förstarundan mot Boston Bruins vann de varje match hemma i PNC Arena, men fick om och om igen stryk i TD Garden – och serien mot New York Rangers följer exakt samma manus.

De vann de inledande fajterna på hemmais och kom till New York med gott självförtroende, men förlorade i natt för andra gången i rad och plötsligt står även denna duell 2-2.

Storspelade i målet

Skillnaden är att de har betydligt svårare att göra mål på den fenomenale Igor Sjestiorkin och att Rangers i natt plattade till dem rätt ordentligt med sin hittills mest helgjutna insats i hela slutspelet.

– De olika matcherna flyter ihop litegrann så jag vet inte om det var vår bästa match, men vi spelade absolut bra, säger Mika Zibanejad när vi talar med honom efter slutsignalen.

– Vi hade framförallt en stark förstaperiod då vi fick igång vår offensiv och tog vara på chanserna . Sedan tycker jag mestadels vi försvarade ledningen bra.

Klev fram med mål

Mika stod själv för matchens kanske viktigaste mål i slutet av andra perioden. Efter en lång sekvens när Hurricanes tryckt på för reducering med avsevärd desperation kom han och Ryan Lindgren loss i en kontring som slutade med att svensken kunde fösa in 3-0 på en retur.

– Det var inget av de svåraste mål jag gjort men ändå väldigt skönt, det kändes betydelsefullt, fortsätter han.

Till slut vann Rangers alltså med 4-1, varmed kvartsfinalen är utjämnad.

Nu är frågan bara hur Mika & co ska kunna göra det till synes omöjliga och vinna även i Raleigh?

– Vi spelade bra i de två första matcherna där nere och har absolut chansen om vi kan göra det igen, fortsätter stjärncentern.

– Naturligtvis skulle det sitta väldigt fint att gå upp i 3–2-ledning, men om vi inte lyckas nästa gång ger vi inte upp för det. Vi tror väldigt mycket på oss själva.

Den femte ronden avgörs natten till fredag.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!