Beskedet – efter oroande bilderna

Svenske NHL-stjärnan klev av skadad

Av: Andreas Käck, Daniel Sörensen

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: SVT Sport

Oliver Ekman-Larsson klev av skadad när Tre Kronor slog Tjeckien med 3–1.

Efteråt kom dock lugnande besked inför stundande VM.

– Jag hoppas och tror att det inte är någon fara, säger förbundskapten Rikard Grönborg.

Det kryllar redan av NHL-spelare i Tre Kronors trupp men det var en Mora-spelare som klev fram och gjorde det första målet i matchen mot Tjeckien – nämligen Jacob Nilsson.

I den andra perioden tog Tre Kronor över fullständigt och satte både 2-0 och 3-0 och den här gången var det två av de stora NHL-stjärnorna som presenterade sig. Mika Zibanejad satte 2-0-målet och Oliver Ekman-Larsson 3-0-målet.

Zibajenad tyckte att samspelet med kedjekamraterna Mattias Janmark och Lias Andersson fungerade bra.

– Vi har pratat en hel del, vi har fått en bra uppfattning om hur vi vill spela tillsammans. De hittar ytor och passar bra. Vi kompletterar varandra. Just nu vill jag komma i någorlunda spelform, så jag kan inte spekulera om det är en kedja för VM. Men just nu känns det bra, säger han.

”Total dominans”

Sverige vann skotten i den andra perioden med förkrossande 13-2 och hade bud på fler mål. Något som förvånade experten Mikael Rehnberg.

– Det är ett uselt tjeckiskt lag vi ser. Sverige spelar verkligen bra, men vad håller tjeckerna på med? Sverige har ett enormt övertag på Tjeckien. Det är total svensk dominans, sa Rehnberg.

”OEL” klev av

I den tredje perioden slog Tre Kronor av på tempot en aning och till slut kom reduceringen. David Sklenicka satte 3-1 (slutresultatet) i en sekvens där Oliver Ekman-Larsson gled runt med stora smärtor efter att ha täckt ett skott.

Ekman-Larsson försökte spela vidare, men valde sedan att kliva av.

– Vi tyckte att det var viktigt att han fick kyla sin fot direkt så att det inte blir några krångel sen. Även om det är Sweden Hockey Games och vi vill vinna den här turneringen så tycker vi att det är viktigt att han får ta hand om den smällen. Jag hoppas och tror att det inte är någon fara, säger förbundskapten Rikard Grönborg efteråt.

Om matchen säger han:

– För det första är det viktigt för oss att vi varvar upp den här veckan, vi har kört ganska hårt på is. Sen är det viktigt för oss att hitta kemi. Sett över 60 minuter så var det väl en hel del bra grejer, särskilt om man ser till hur vi flyttade puck. Pucktempot var riktigt högt.

Sweden Hockey Games är den sista turneringen innan hockey-VM, som drar i gång den 4 maj.

Publicerad:

LÄS VIDARE