Publicerad 2020-12-05

Femte raka förlusten.

Och fortsatt jumbo i SHL.

Malmös läge är prekärt efter nederlaget mot Djurgården.

Hemma mot SHL:s dittills sämsta bortalag Djurgården förlorade Malmö Redhawks med 1–3. Bara ett mål framåt, trots bland annat tre minuter och 28 sekunder i spel fem mot tre.

– Det är lång tid. Vi får ju verkligen chansen att vinna den här matchen i powerplay. Det är klart att det måste ringa, det var inte bra, säger Malmös tränare Joakim Fagervall till C More.

Mot Djurgården hamnade Malmö i underläge efter knappa fem minuters spel. Kalle Östman gjorde sitt första mål för säsongen, med ett mål där nyförvärvet Rhett Rakshani noterades för sin första poäng i djurgårdströjan.

Före första periodpausen kvitterade hemmalaget. Patrik Westherholm målskytt i det enda numerära överläget som blev lyckat för Redhawks.

Huvudstyrning

Mittperioden blev mållös. Sedan tog Djurgården ledningen på nytt, Sebastian Strandberg spelade fram pucken, som styrdes via Malmöbacken Patrik Hersleys ansikte och in bakom Oscar Alsenfelt.

Malmö missade gedigna kvitteringsmöjligheter med hjälp av powerplay, och i stället stängde Robert Nardella matchen när hemmalagets Jan-Mikael Järvinen satt i utvisningsbåset.

3–1 till Djurgården, som nu har vunnit fem av sina sex senaste SHL-matcher. Medan Malmö har förlorat fem raka.

– Jag slutade räkna efter tre. Det är klart att det är tufft, och det är jävligt mycket jobbigare med fem raka förluster, säger Malmötränaren Joakim Fagervall.