NHL

Stor svensknorsk zhow i New York

Mika Zibanejad och Mats Zuccarello dominerade

Av: 

Jarkko Päiväniemi

HOCKEY

Zzz i en period – sedan en zuper-zhow!

Mika Zibanejads och Mats Zuccarellos framträdande på världens största hockeyscen i New York i natt var Betyg: 5 av 5 plus.

Den svensknorska duon briljerade när New York Rangers slog Florida med 5–2.

– Jag visste inte att han var så här bra. Han är komplett, sa Rangers nye coach David Quinn om Zibanejad till nhl.com.

Inte många tror på Rangers denna säsong. Laget som bygger om och därmed slussat iväg flera tongivande spelare sedan i vintras.

Men några lysande stjärnor finns bevisligen kvar.

Mika Zibanejad, 25, och Mats Zuccarello, 31, glänste i Madison Square Garden i mötet med Florida.

Panthers tog dock ledningen i den första perioden, men i den andra blev det svensknorsk show.

Mika Zibanejad

”En usel förstaperiod”

Tre mål snickrade duon ihop:

3.10: Zibanejad i spel fyra mot fem. Svensken kom fram på högersidan och när han skulle skjuta lyftes hans klubba. I stället fortsatte han – mycket snyggt – runt buren och la in pucken köksvägen.

– Det var stort. Vi hade en usel första period... att få ett mål i numerärt underläge är ett enormt lyft för laget, sa Mika senare.

11.36: Zuccarello i powerplay med ett dragskott som styrdes in via Florida-backen Mike Matheson. Zibanedjad vann tekningen och fick andraassisten. Det var norrmannens första mål för säsongen.

16.08: Nytt PP. Zibanejad med sitt snärtiga skott från vänsterkanten satt vid närmaste stolpen bakom Floridas målvakt Michael Hutchinson.

Tangerat rekord

Och direkt i inledningen av den tredje perioden var det dags igen. Zibanejad vann ännu en tekning bak till Zuccarello, som avancerade ett par skär och sköt in pucken bakom Hutchinson.

Till slut blev det 5–2. Jesper Fast passade osjälviskt fram Kevin Hayes till sista målet i tom bur. Henrik Lundqvist vilade och ersättaren Alex Georgiev räddade 36 skott.

Mika Zibanejad, vald till matchens första stjärna, har gjort 9 (5+4) poäng på lika många matcher. Hans 2+2 i natt var tangerat personligt rekord i NHL.

– Han är en komplett spelare. Jag visste att han var bra innan jag fick det här jobbet. Men jag visste inte att han är så här bra. Det är en kille som är bra på allting. Han har teknik, han är tuff, han kan åka skridskor... vi har tur att ha honom, sa Rangers rookiecoach David Quinn till nhl.com.

”Gör andra bättre”

Mats Zuccarello – som fick chansen i förstakedjan till denna match – blev logiskt nog vald till matchen andra stjärna efter Zibanejad.

Svensken om sin norske lagkamrat:

– Jag gillar att spela med alla, men han är en spelare som gör alla andra runt honom bättre och det visade han i dag. Det fungerade bra och jag hoppas att vi kan hålla i det.

Nu åker blåskjortorna iväg på en fyra matcher lång bortaturné som startar i Chicago på torsdag. Därefter väntar tre matcher i Kalifornien (Los Angeles, San Jose och Anaheim).

ANNONS EXTERN LÄNK

Reka och hitta dina favoritspel på Oddset! Spel på lag och ligor från världens alla hörn. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

LÄS VIDARE

Tampa slog alla tiders NHL-rekord

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

NHL

Mika Zibanejad

Mats Zuccarello

New York Rangers