Hade inget att spela för – vann ändå med 7-1

Bern hade kniven mot strupen, Linköping var klart för slutspel och hade inget att spela för.

Då kom krossen.

LHC gick på knock och vann med hela 7-1.

Linköping visar storform inför SHL-starten.

Dan Tagnes mannar hade sex raka segrar under försäsongen och var redan klart för slutspel i CHL efter tre raka segrar i gruppspelet.

Därför kunde man spela helt avslappnat i den avslutande matchen mot schweiziska Bern, som i sin tur var piskat att vinna.

Resulatet: En total överkörning.

Hade lekstuga

Cory Conacher satte visserligen ledningsmålet för Bern efter fyra minuters spel men därefter var det Linköping för hela slanten. Rhett Rakhshani kvitterade till 1-1 när klockan stod på 9;16 i den första perioden och precis före paus tryckte Chad Billins in 2-1 i power play.

Jakob Lilja satte 3-1 i mitten av den andra perioden och i den tredje perioden rann siffrorna i väg. LHC tryckte in 4-1, 5-1, 6-1 – och 7-1.

Idel svenska segrar

Även HV 71 och Frölunda – som också var klart för slutspel redan inför lördagens matcher – avslutade gruppspelet med segrar. HV bortaslog österrikiska Red Bull Salzburg med 3-1 och Frölunda besegrade engelska Sheffield Steelers med 4-1.

Lottningen till CHL-slutspelet – som inleds 22 september – hålls på tisdag.