Lundqvist sa hej då till lagkamraterna

Av: Mattias Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Henrik Lundqvist ska ha sagt till lagkamraterna att han spelat sin sista match för New York Rangers.

Efter förlusten mot Carolina Hurricanes sa han farväl i omklädningsrummet.

– Det var väldigt sorgligt, säger Libor Hajek till tjeckisk media.

Det var den 5 augusti som New York Rangers hade spelat klart säsongen efter tre raka förluster mot Carolina Hurricanes i Toronto.

Henrik Lundqvist har tidigare varit klubbens ansikte utåt och den spelaren som pratade för laget i media, men efter den matchen har Henrik Lundqvist inte uttalat sig någonting.

Foto: Bildbyrån

Den 38-årige målvakten åkte hem till familjen på västkusten i Sverige, men nu har hela familjen återvänt till New York för att barnen har börjat skolan.

”Tufft för honom”

Den 22-årige tjeckiske backen Libor Hajek var med New York Rangers i Toronto och berättar nu vad som hände i omklädningsrummet efter sista matchen för säsongen.

– Det var väldigt sorgligt. Efter den sista matchen mot Carolina Hurricanes så sa Henrik Lundqvist hej då, han sa att det var hans sista match. Han sa att han inte visste vad som skulle hända med honom, om New York Rangers skulle köpa ut honom och om han skulle gå till någon annan klubb. Det var tufft för honom, säger Libor Hajek till isport.cz.

”Bäste hockeyspelaren”

Den svenske legendaren är helt klart en förebild för den tjeckiske spelaren.

– Han är en stor krigare. Den bäste hockeyspelaren när det handlar om inställning, träning och medmänsklighet som jag har träffat. Jag till och med köpte likadana jeans som han hade för att se ut som honom, säger Libor Hajek.

Henrik Lundqvist har ett år kvar på kontraktet med New York Rangers, men han har blivit utkonkurrerad av Alexandar Georgiyev och Igor Shestyorkin i målet.

Med målvakter som Marc-Andre Fleury, Matt Murray och Darcy Kuemper på marknaden kommer New York Rangers få svårt att få till en trade med Henrik Lundqvist, därför talar mycket för att han köps ut.

Svenska målvakterna Jacob Markström och Robin Lehner förväntas förlänga med Vancouver Canucks respektive Vegas Golden Knights.

Libor Hajek är utlånad till Olomouc i den tjeckiska ligan i början av kommande säsong.

Publicerad:

LÄS VIDARE