Fina gesten för Lindblom i natt

Nära vännen: ”Han sms:ade mig i går”

Av: Andreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:

I natt spelade Philadelphia Flyers sin första match efter det tragiska beskedet att Oskar Lindblom drabbats av cancer.

Svensken saknas.

Men det gör inte hans matchtröja.

Ett par timmar före nedsläpp i bortamatchen mot Minnesota Wild publicerar Philadelphia Flyers en bild på sitt officiella Twitter-konto. En bild inifrån omklädningsrummet där tre matchtröjor syns.

Till höger: Kevin Hayes.

Till vänster: Claude Giroux.

I mitten: Oskar Lindblom.

Hockeyvärlden är fortfarande i chock efter beskedet att den svenske 23-åringen drabbats av den ovanliga typen av skelettcancer Ewings sarkom.

– Det är svårt att inte bli känslosam. Men det här är bra för oss alla, att se hans matchtröja hänga där inne, säger Giroux.

– Han är fortfarande med oss. Han är en del av laget. Vi tänker på honom, säger Sean Couturier.

”Oskar sms:ade mig”

I en intervju med kanadensiska medier berättar Lindbloms nära vän Christian Folin, numera i Montreal Canadiens, att Lindblom sms:ade honom i går kväll, några timmar före klubben offentliggjorde nyheten.

– Det var hemska nyheter. I går var en tuff dag. Jag pratade inte så mycket med Oskar, jag tror han lade ifrån sig telefonen. Tydligen fick han beskedet för ett par dagar sedan. Han ville höra av sig och låta mig veta innan nyheten kom ut, säger Folin.

”Smärtar enormt”

De blev goda vänner när de spelade tillsammans i Flyers förra året.

– Vi hängde en del i somras och han kom till mitt bröllop, så han är en väldigt god vän. Han är en av de snällaste människor jag någonsin mött. Självklart smärtar det här enormt. Men Oskar kommer inte ge upp! Han är en sådan kille som fortsätter kämpa, oavsett vad han ställs emot, fortsätter Folin.

Även Jordan Weal tillhörde Flyers i fjol.

– Det är svårt att begripa vad som hänt. Att en kille i sina bästa år, i bra fysisk form, drabbas av något sådant här. Alla våra tankar är med Oskar och hans familj, säger Weal.

▪▪▪

Matchen mot Minnesota slutade med klar förlust för Flyers. Siffrorna skrevs till 4–1 för Wild och backen Jonas Brodin noterats för två assist.

Laddar Matchöversikt
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!