Vägrade hälsa efter psykning – sedan vann USA

USA var sena ut på isen i gruppfinalen – och Kanada svarade med att vägra hälsa.

Innan nedsläpp i hockeyns OS-matcher radar laget upp sig på respektive blålinje och klappar klubborna i isen.

Sedan fick de vänta.

Vägrade hälsa

USA var nämligen sena ut till isen, i vad som kan misstänkas var en psykning, och kanadensarna valde då i protest att lämna blålinjen och vägra hälsa på sina bittra, nordamerikanska rivaler.

När pucken sedan släpptes var det full fart.

Bara 1.24 in i matchen tog Kanada ledningen genom förre Timråspelaren Mat Robinson innan en annan SHL-bekant, Andy Miele (Växjö och Malmö) kvitterade endast minuten senare.

USA var sena ut på isen inför gruppfinalen mot Kanada.

Skellefteåmålvakten hjälte

Kort innan första pausvilan gjorde USA också 2–1, en ledning som nationen utökade i mellanperioden genom Brendan Brisson.

Kanada reducerade i numerärt underläge (!), men i tredje perioden sköt Kenny Agostino in 4–2 till amerikanerna som därmed tog en riktig prestigeseger.

Skellefteås målvakt, Strauss Mann, vaktade det amerikanska målet och var högst delaktig i segern.

– Skönt att slå Kanada, väldigt viktigt och alltid roligt med seger mot dem. Vi tävlade riktigt hårt och är i en bra position nu, säger Mann till Sportbladet efteråt.