Stoppade samtalet – fick inte prata med Frölundas syndabock

Uppdaterad 2016-04-09 | Publicerad 2016-04-08

LULEÅ. Henrik Tömmernes blev stor syndabock när han bjöd Peter Cehlarik på det avgörande målet. Men när Sportbladet skulle prata med Tömmernes efter matchen stoppade Roger Rönnberg samtalet.

Det var dramatiskt när Luleå tog emot Frölunda i den fjärde semifinalen. Efter sextio minuter var lagen oskiljdaktliga när resultattavlan visade 1-1. Det krävdes förlängning för att få fram ett avgörande. Väl i förlängningen var det Luleå som började bäst – och skulle sedan avgöra.

I den åttonde minuten klev Peter Cehlraik fram och blev stor matchhjälte och kvitterade matchserien till 2-2 inför en fanatisk hemmapublik.

– Publiken är het fantastik. Jag visste inte vad jag skulle göra när jag såg att pucken gick, så jag hoppade med full kraft i plexiglaset. Det var en härlig känsla när jag såg att pucken var inne, säger matchhjälten Peter Cehlarik till Sportbladet

Tränaren stoppade intervjun

Målet föranleddes dock av en rejäl bjudning av Henrik Tömmernes. Men när Sportbladet efter matchen skulle prata med syndabocken stoppade Roger Rönnberg intervjun.

Anledningen var att Tömmernes skulle hinna käka innan planet gick hem till Göteborg.

Kvar att intervjua fanns dock Frölundas lagkapten Joel Lundqvist – och han kommenterade hur han som lagkapten stöttar Tömmernes efter matchen.

– Det är inga konstigheter. Alla vet vad det handlar om på den här nivån. Bara att glömma och gå vidare. Det är en förlust oavsett hur det går till, inget som man behöver analysera sönder.