Djurgården tog efterlängtad seger efter bragdvändning

Djurgården tog en efterlängtad seger efter galen vändning.

Efter fem raka förluster på hemmaplan blev det seger med 5–3 mot Färjestad.

Länge såg det nattsvart ut med 3–1-underläge och totalt tio spelare på frånvarolistan.

Färjestad BK

Djurgården vände 3–1-underläge i den tredje perioden mot Färjestad på Hovet.

Det blev seger med 5–3 efter fyra raka mål och två av dem från Marcus Sörensen i tolv energiska minuter.

7240 åskådare på läktarna exploderade i en vild glädje efter den första trepoängaren hemma sedan den 18 mars.

Marcus Sörensen stod för totalt fyra poäng och Linus Andersson stod för tre poäng i matchen.

20-årige backen Ludvig Hedström gjorde dessutom sitt allra första SHL-mål i karriären.

– En stor anledning till att vi kunde vinna matchen är fansen. De gav oss energi, stort tack till dem. Det var inte jättevackert i två perioder, sedan ryckte vi upp oss i tredje perioden, säger Marcus Sörensen.

Innan matchen hade Djurgården totalt elva förluster på de tolv senaste matcherna.

Det var första poängen för nya tränarduon Nichlas Falk-Mikael Aaro efter två förluster.

Tio spelare borta

Ändå fick Djurgården ytterligare tre spelare på frånvarolistan i samband med matchen.

Mantas Armalis hade insjuknat efter måndagsträningen och kom inte till spel i matchen.

Marc-André Gragnani var tillbaka efter skada, men fick lämna sent återbud efter matchvärmningen.

Redan i den första perioden linkade också Niclas Bergfors ut i omklädningsrummet och återkom inte ut på isen.

I Djurgården är sedan tidigare Marcus Högström, Tom Nilsson, Sebastian Strandberg, Linus Videll och Pontus Johansson borta.

Jacob Josefson och Manuel Ågren är långtidsskadade, Matt Lorito lämnade laget i söndags.

Bland annat fick Djurgården ställa upp med en ren juniorkedja, med Liam Örgren och Noah Östlund födda 2004 samt Oscar Bjerselius född 2001.

Favoritbetrodda Färjestad å sin sida åkte på sin tredje raka tunga förlust.