Skellefteås galna period – fem mål på sex minuter

Publicerad 2022-02-03

Mållöst efter 20 minuter.

Sedan gick Skellefteå på knock i andra perioden och gjorde fem mål – på sex (!) minuter.

– Vi kör ner dem, säger Filip Roos i C More i segern mot Linköping.

Skellefteå hade inte släppt in ett enda mål mot Linköping på två möten den här säsongen.

Den första perioden mellan lagen i kvällens match var jämn inledningsvis och mållös i första pausvilan.

Sedan exploderade hemmalaget.

Gjorde första målet

Tio minuter in i mellanperioden spräckte Oskar Nilsson målnollan, något som skulle vara starten på ett totalt målkalas.

Sex minuter senare stod det nämligen…5–0.

Filip Roos (första SHL-målet någonsin), Rickard Hugg, Joakim Lindström och Linus Lindström blev alla målskyttar när Skellefteå pangade in fem mål på sex minuter.

Filip Roos jublar efter sitt första mål i SHL.

Inte ett mål på 180 minuter

Samtidigt bytte också Linköping målvakt när Marcus Högberg fick lämna efter det fjärde insläppta målet och David Rautio tog över.

– Skönt att äntligen få göra det första. Jag tycker att vi använder vår skridskoåkning och kör ner dem, säger Roos i C More.

Sedan lugnade Skellefteå ner sig i tredje perioden som blev en transportsträcka. Inga fler mål gjordes utan Skellefteå vann med 5–0, vilket innebär att laget nu hållit nollan mot Linköping i 180 (!) minuter.