Gjorde sex assist – Oskarshamn vann galen match

Uppdaterad 2022-10-28 | Publicerad 2022-10-27

Patrik Karlkvist gjorde sex (!) assist.

Oskarshamn vann en smått galen match mot Rögle med 6–5.

– Det är sjukt, säger Karlkvist till C More.

Det svängde fram och tillbaka flera gånger om. Till slut vann Oskarshamn med 6–5 mot Rögle.

Den första perioden var på väg att sluta mållöst. Men då small det till två gånger om på kort tid. Det dröjde endast 21 sekunder mellan William Wallinders 1–0 och Ludvig Larssons 2–0 för Rögle.

Målkavalkad: ”Lite svängigt”

Och den andra perioden blev minst sagt händelserik. Trots tre mål av Oskarshamn kunde Rögle gå in till pausvilan med en 4–3-ledning. Bland annat gjorde Mozik Vojtech sitt första mål för säsongen när han skickade in 3–1.

PLUS: Lönelista: Så mycket tjänar spelarna i SHL

– Det är lite svängigt. Vi är inte helt nöjda, trots att vi gör tre. Vi känns lite slappa framför egen kasse, säger Patrik Karlkvist till C More.

Målfesten fortsatte även i den tredje perioden när Anton Bengtsson först skickade in 5–3, innan Antti Suomela reducerade för Oskarshamn. Precis som hemmalagets övriga tre mål låg Patrik Karlkvist bakom med en målgivande passning.

Sex assist – tangerade rekord

Oskarshamn kom sedan att kvittera för första gången i matchen. Hynek Zohorna gjorde 5–5, och även den assisten gjordes av Patrik Karlkvist, förstås. Matchen gick till förlängning där Oskarshamn till slut avgjorde genom Antti Suomela. Som även han blev assisterad av Patrik Karlkvist.

Därmed gjorde 30-åringen sex (!) assist när Oskarshamn vann med 6–5. Det innebär tangerat rekord för Karlkvist, då endast Håkan Södergren (Djurgården) och Mats Näslund (Malmö) tidigare gjort sex assist i en SHL-match.

– Det är sjukt. Jag tycker det är så jävla bra moral. Jag var lite less efter första men vi steppar upp ordentligt. Jag är så jävla stolt över grabbarna, säger Karlkvist.

Köp dina hockeytröjor i Sportbladet Shop här!