Djurgården tog tre tunga poäng mot Brynäs.

17-årige Linus Eriksson gjorde sitt andra mål.

– Det är en bra laginsats hela matchen, säger Eriksson till TV4.

Efter två mållösa perioder på Hovet kom tre mål i den tredje.

Det började tre minuter in i perioden, när Linus Klasen prickade krysset i Djurgårdens första powerplay. Sedan tog Djurgården tre poäng i matchen mellan de två mesta SM-guldvinnarna.

Efter Edvin Hammarlunds 2–0-mål fyllde Linus Eriksson på till 3–0.

Erikssons andra mål

Fint förarbete av Linus Klasen gjorde att Eriksson fick pucken i den vänstra tekningscirkeln och placerade in matchens sista mål.

Det var 17-årige Erikssons andra mål i hockeyallsvenskan efter debutmålet som kom i början av året.

– Det är helt underbart, helt magiskt alltså, säger Eriksson till TV4 efter matchen.

Brynäs vann skottstatistiken med 36–28 men Eriksson tycker att hemmalaget var bättre.

– Vi har fyra tunga ”lines” som jobbar ner dem. Det är det vi vinner på. Vi börjar skapa några långa anfall och får in några bra mål som gör att vi tar över matchen. Det är en bra laginsats hela matchen, säger han.

Upp på andraplats

Djurgården går nu upp på 68 poäng i hockeyallsvenskans tabell, vilket är sex poäng färre än Brynäs som har en match mindre spelad.

Eftersom Björklöven vann mot Södertälje senare under fredagskvällen fick Djurgården behålla andraplatsen. SSK ligger på tredje plats med 65 poäng och två matcher mindre spelade än Djurgården.