Vancouver klart för åttondel efter övertidsdrama

Av: Per Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

NEW YORK. Elias Pettersson ska spela ”riktig” Stanley Cup-hockey!

Vancouver slog ut Minnesota i natt – efter ett övertidsdrama som bara hann pågå i elva sekunder innan backen Chis Tanev blev osannolik hjälte.

– Det känns helt underbart, säger han efter 4-3-segern.

Ja, naturligtvis fick det som redan kallats den mest dramatiska dagen i hela NHL-historien en uppseendeväckande slutpunkt också.

Minnesota Wild föreföll länge fast beslutna att tvinga fram en femte, direkt avgörande match mot Vancouver på söndag, spelade tidvis strålande och hade ledningen nästan hela tiden, först med 1-0, sedan med 3-1 och länge och väl i tredje perioden med 4-3.

Men som framgår av de siffrorna kom de unga, hungriga Canucks-spelarna hela tiden tillbaka – och så också i slutakten. Med knappa sex minuter kvar av ordinarie matchtid kvitterade Bo Horvat.

Foto: Jason Franson / TT NYHETSBYRÅN

Sedan hann förlängningen inte mer än början förrän den var över. Wild-veteranen Mikko Koivu råkade oturligt tappa pucken till Chris Tanev på blålinjen och han svepte resolut in den avgörande sudden death-pucken – efter bara elva sekunder.

– Det känns helt underbart, säger den lika tandlöse som otippade hjälten till NBC.

– Det här visar vad vi är för slags lag, vi jobbar alltid så hå här hårt. Nu ska vi se om vi kan hitta något sätt att fira inne i bubblan.

Resultatet innebär att Wild får åka hem till St. Paul – och att Elias Pettersson, som svarade för en assist i matchen, och hans lagkamrater ska spela åttondel mot aningen St. Louis eller Dallas kommande vecka.

Joel Eriksson Ek gjorde ett av Minnesotas mål och en helt suverän Jonas Brodin stod för två assist.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!