New York Rangers fiasko fullbordat: ”Känner bara tomhet”

Av: Per Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

NEW YORK. Fiaskot är fullbordat.

New York Rangers förlorade i natt sin tredje raka match mot Carolina Hurricanes och får lämna Stanley Cup-festen i Toronto innan den hunnit börja.

– Det suger att det är över redan. Jag känner bara tomhet, säger Mika Zibanejad efter den avslutande 4-1-smällen.

Nej, det hjälpte inte att de satte Henrik Lundqvist i båset och lät Igor Sjestiorkin starta i kassen istället.

New York Rangers rådde inte på unga, snabba, smarta, skickliga  ettriga Carolina i natt heller.

De inledde i och för sig lite mer förtroendeingivande än i de två föregående matcherna och tog faktiskt ledningen efter en fin soloräd signerad Chris Kreider i början av andra perioden, men sedan tog Canes över, vände och vann till slut med 4-1. 

Ridån gick ner definitivt när finländske hockeysnillet Sebastian Aho i mitten av tredje perioden efter ett magnifikt konstnummer prickade in 3-1.

Med denna tredje raka förlust står det klart att Rangers säsong är över och att de först av alla tvingas lämna den omtalade Stanley Cup-bubblan. I eftermiddag är de hemma på Manhattan igen.

– Vi kom aldrig upp i samma standard som under de sista grundserieveckorna, konstaterar en dyster Mika Zibanejad på presskonferensen efter slutsignalen.

– Det suger att det är över redan. Jag känner bara tomhet.

Foto: Frank Gunn / TT NYHETSBYRÅN

Henrik Lundqvist satt som sagt i båset under den trista säsongsavslutningen och frågan är om han kommer spela några fler matcher för klubben han burit på sina axlar i femton säsonger.

Ingen vet.

Men som Chris Kreider understryker på presskonferensen efteråt har han sina lagkamraters eviga respekt, vad som än händer.

– Det har varit en ren ära att få spela med och lära känna ”Hank” under alla de här åren, säger powerforwarden.

– Han är det ultimata proffset, en fullständigt underbar människa och utrustad med en unik tävlingsinstinkt. Jag har aldrig träffat någon som vill vinna mer.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!