Jayden Halbgewachs skadad när Mikael Ruohomaa frälste Frölunda

Publicerad 2024-01-20

Mikael Ruohomaa gjorde sina två första Frölundamål och blev stor matchhjälte borta mot Skellefteå.

Det fanns dock smolk i segerbägaren för Göteborgslaget.

Jayden Halbgewachs, 26, lämnade lördagens match efter blott några minuter med en bruten arm.

Blott 3.56 in i förstaperioden mellan Skellefteå AIK och Frölunda så satte Erik Borg sitt sjunde mål för säsongen och gav gästerna från västkusten ledningen uppe i norr.

Drömstart på så vis för Frölunda.

På annat vis kan det ha visat sig vara en mardrömstart.

Precis innan 0–1-målet så kolliderade Frölundaforwarden Jayden Halbgewachs högerhand med sargen på ett olyckligt vis. Han tog sig direkt för handleden och åkte raka vägen ut från isen.

Jayden Halbgewachs har ont.

”Ser inte alls bra ut”

Då fick Halbgewachs lämna arenan i ambulans, enligt GP.

– Det ser inte alls bra ut, säger studioexperten Joel Lundqvist i TV4:s sändning, när reprisbilder på situationen vevas.

Efter matchen skriver samma källa att kanadensarens underarm är bruten.

26-åringen kom till Frölunda så sent som i november förra året. Hittills har det blivit tre mål och tre assist på tio SHL-framträdanden i Göteborgsklubben.

Ruohomaaa hjälte

Matchen i övrigt då?

Där hittade Skellefteå, genom Dylan Sikura, en kvittering i början av tredjeperioden (lustigt nog på ett PP när 1–0-skytten Borg precis satt sig i utvisningsbåset). Frölunda återtog dock ledningen kort därefter när Mikael Ruohomaa gjorde mål. Hans första i Frölundatröjan.

Som om inte det var nog skulle han också göra sitt andra i Frölundatröjan några minuter senare. Med 14.31 på tredjeperiodsklockan så satte januarinyförvärvet från Modo 1–3 – vilket blev slutresultatet.