De har hållit till i botten av tabellen under stora delar av säsongen.

Men nu är Brynäs uppe på slutspelsplats.

– Det betyder mycket, säger Brynäs forward Jaedon Descheneau i C More.

Under torsdagskvällen hade Brynäs chansen att ta sig förbi Oskarshamn i SHL-tabellen. En chans de också tog, efter en 3–1-vinst.

Det var också Brynäs som fick en drömstart. 4.06 in i matchen fick Tomi Sallinen göra sitt femte mål för säsongen. Mindre än minuten senare passade Oscar Birgersson på att utöka ledningen.

Oskarshamn reducerade i inledningen av mellanakten, men närmare än så kom de aldrig. I stället ordnade Oskar Kvist 3–1 till Gävlelaget.

Målet blev också matchens sista.

”Jävligt irriterande”

Därmed bröt Brynäs sin dystra förlustsvit mot Oskarshamn, där gästerna hade fem raka vinster.

Efter matchen var IKO:s tränare Martin Filander besviken på matchöppningen.

– Det är första perioden som käkar upp oss. Det är jävligt irriterande. Det är tungt, men vi måste ta tag i det, säger Filander i C More.