Seattle Krakens Stanley Cup-saga är slut

Publicerad 2023-05-16

LAS VEGAS. Seattle Krakens saga har nått sin slutpunkt.

De förlorade nattens heta Game 7 mot Dallas Stars med 2-1 och är därmed utslagna ur sitt första Stanley Cup-slutspel.

– Det är tufft att svälja, men jag är stolt över vårt lag, säger målvaktsstjärnan Phillipp Grubauer.

Den kändes ju som en saga, senaste expansionslaget Seattle Krakens resa genom första slutspelet – som började med att de slog ut regerande mästarna Colorado och i andrarundan alltså tog tunga Dallas hela vägen till en Game 7.

Men när allting drogs till sin yttersta spets i American Airlines Center i natt var Texas-stjärnorna för tunga, för starka och och för bra.

Utmanarnas hopp stod, framgick tidigt, till att suveräne målvakten Phillipp Grubauer skulle kunna stjäla matchen och han höll de facto tätt i nästan två perioder.

Men när fyra minuter återstod av mittakten lyckades Stars finländske skyttekung Roope Hintz utnyttja ett misstag på blålinjen, kom fri och damma in nionde målet i årets slutspel. Sedan ökade suveräne rookien Wyatt Johnston på till 2-0 efter ett liknande misstag i mitten av tredje perioden och visserligen krigade dansken Oliver Björkstrand så småningom in en reducering, men då återstod bara 17 sekunder och det var för lite.

Så Seattle-sagan är över – och Dallas Stars avancerar till konferensfinalen.

– Vi kom inte ut lika bra som i sjätte matchen, men vi krigade verkligen, säger Grubauer efteråt.

– Jag stolt över vad vi åstadkommit. Fast en sån här förlust är svår att svälja.
För Stars väntar nu alltså en kamp med Vegas Golden Knights om biljett till Stanley Cup-finalen.

– Well, det är bara fyra lag kvar. Då kan man ju lika gärna försöka vinna, säger brett leende tränaren Pete DeBoer, som nu coachat i sju game 7 i karriären och vunnit samtliga.

Den första konferensfinalen mellan Carolina och Florida spelas natten till fredag och den första mellan Vegas och Dallas natten därpå.

I och med Krakens förlust är Alex Wennberg och Adam Larsson, som båda varit utmärkta under slutspelet, i teorin tillgängliga för Tre Kronors VM-trupp.