Nu: Fyra mål på två matcher.

Simon Öneruds målform har fullständigt exploderat de senaste matcherna.

– Det blev lite ketchup nu, det är bara att njuta, säger Önerud till C More.

Färjestad BK

Matchen inleddes med en 12 minuter och 28 sekunder lång spelsekvens – vilket är nytt SHL-rekord.

Därefter var det HV71 som kom ut i den andra perioden och fullständigt körde över Färjestad och Simon Önerud bevisade att hans måltorka släppt rejält.

Två nya mål

Efter att ha gått 16 raka matcher utan mål spräckte Önerud den dystra sviten med två mål mot Örebro i torsdags.

I dag mot Färjestad blev det två nya mål. Önerud ordnade både 1–0 och 2–0 inom loppet av tolv minuter i den andra perioden.

– Det är inte så lätt att förklara. Man jobbar och sliter fast de inte går in men fortsätter man bara skjuta kommer de trilla in. Det blev lite ketchup nu, det är bara att njuta, säger Önerud till C More.

Med bara 38 sekunder kvar av den andra perioden satte Chris Campoli 3–0 och Färjestad svarade med att byta ut målvakten Justin Pogge för Lars Haugen inför den tredje perioden.

”Firar efter matchen”

Det hjälpte dock inte till några poäng även om Jonas Holös reducerade till 3–1 så kunde Chris Abbott avgöra i tom kasse fram till 4–1.

Då kan även Simon Önerud fira – vilket han inte gör vilt efter sina mål.

– Jag är sammanbiten och fokuserar på matchen. Jag firar efter matchen sen, säger Önerud till C More.