SSK vann 08-derbyt mot AIK efter drömstart

Publicerad 2022-11-04

SÖDERTÄLJE. SSK trivs i Scaniarinken.

I 08-derbyt mot AIK tog laget sin sjunde raka seger på hemmaplan – efter en drömstart.

Bakom segern låg poängsprutan Nikola Pasic som slog till för sjunde matchen i rad.

– Vi är otroligt starka, säger han till Sportbladet.

Södertälje kom ut i en rasande fart i 08-derbyt mot AIK under fredagskvällen. Redan efter knappt fyra minuter spräckte Eric Engstrand målnollan och ett välfyllt Scaniarinken exploderade.

Men det var långt ifrån över.

Drygt tre minuter senare var det dags för poängsprutan Nikola Pasic att kliva fram – igen.

För sjunde matchen i rad såg han till att göra poäng när han skickade in pucken bakom Claes Endre. Nu står han noterad för 19 poäng efter de första 15 matcherna. Med det är han näst bäst i ligan.

– Det var en bra pass av Ludde (Ludvig Jansson) och så blundar jag och skjuter så gick den in, säger han till Sportbladet.

Mardrömskväll – utbytt efter tio minuter

När 3–0 kom efter knappt tio minuter spelat exploderade Scaniarinken. Samtidigt fick AIK:s tränare Anton Blomqvist nog och bytte ut målvakten Claes Endre.

Det gav effekt.

SSK gjorde inga fler mål och istället fick AIK in en reducering innan paus.

Tog sjunde raka segern på hemmaplan

Efter en mållös mittenperiod blev det spännande i slutakten.

AIK fick in reduceringen genom Adam Rockwood och pressade på för en kvittering. Men SSK höll undan och tog sjunde raka segern på hemmaplan och fjärde totalt.

– Vi var sugna på att spela idag och fansen var taggade. Det känns som vi är på väg uppåt och har spelat bra flera matcher. Det börjar bli rutin, säger Pasic.

Nikola Pasi låg bakom Södertäljes seger mot AIK på fredagskvällen.