Rögle var på väg att förvandlas från succélag till krislag.

Men vände starkt borta mot Sundsvall och undvek tredje raka förlusten.

– Rögle har lyckats stoppa blödningen, säger expertkommentatorn Stephan ”Lillis” Lundh i TV4 Sport.

Rögle inledde säsongen överraskande bra med 15 raka matcher utan förlust.

Men sedan kom två raka förluster – mot Nyköping och Borås – och i kväll var laget snubblande nära en ny nollpoängare.

Efter en mållös förstaperiod tog Sundsvall kommandot i andra perioden. Alexander Sundqvist tryckte in 1–0 på en retur och Thomas Larsson snirklade in 2–0 efter att Mads Bödker agerat passivt i försvarsspelet framför mål.

Andrée Persson matchvinnare

Men Rögle kom tilbaka starkt i tredje perioden. Christofer Löfberg reducerade efter att ha fått pucken till skänks av Sundsvalls Sebastian Erixon och Stefan Erkgärds kvitterade med ett mäktigt slagskott från blålinjen.

Rögles Brett Harkins drog sedan på sig ett matchstraff för butt ending, men Sundsvall förmådde inte utnyttja numerärt överläge i fem minuter,

I stället kunde Rögle avgöra i sudden death. I power play spelade Kenny Jönsson fram Andrée Persson som direktsköt in 3–2.