Publicerad 2023-12-04

Djurgården går som tåget i hockeyallsvenskan under Michael Holmqvists ledning.

Hemma mot Almtuna kom femte raka segern när man vann på Hovet med 5–3.

– Vi jobbar på, säger Holmqvist i TV4 Play.

Djurgården och Almtuna följdes åt på Hovet men i slutet av den andra perioden klev Linus Klasen fram.

Vid ställningen 2–2 ådrog sig Ludvig Rensfeldt en utvisning och Djurgården fick spela boxplay. Men i det numerära underläget var Albin Grewe på väg att bli fri när han blev upphakad – och hemmalaget fick en straff.

Den tog Klasen hand om.

Den puckskicklige forwarden har en och annan straff på sin repertoar och den här var av det kyligare slaget. Cirka två meter från mål drog 37-åringen bak pucken varpå han sparkade fram den till sig själv igen innan han satte pucken intill stolpen.

”Väldigt spännande”

Med sju minuter kvar kunde Djurgården utöka genom Alexander Ytterell i powerplay och man vann till slut med 5–3.

– Det blir en väldigt spännande match. Vi kommer ut i matchen på ett jäkligt bra sätt. Vi tar tag i grejerna precis så som vi vill göra och det är jag jäkligt glad över, säger Michael Holmqvist.

Klättrar i tabellen

Djurgården har nu fem raka segrar i hockeyallsvenskan och har sakta men säkert klättrat uppåt i tabellen. Det innebär också att man har tagit poäng i samtliga sju matcher sedan Michael Holmqvist tog över som huvudtränare.

I och med segern ligger Djurgården på sjunde plats med 34 poäng. Med 20 matcher spelade har dock Stockholmsklubben minst antal spelade matcher av lagen i serien.

Linus Klasen gjorde läckert straffmål mot Almtuna.