Mats Lusth bryter tystnaden: ”Värsta jag någonsin upplevt”

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

Kvalförlusten mot Leksand har tagit hårt på Mora-tränaren Mats Lusth.

Nu bryter han tystnaden efter degraderingen till hockeyallsvenskan.

– Det här var det tyngsta, och värsta, jag någonsin upplevt som spelare och ledare, säger han till Hockeypuls.

Mora och Leksand möttes i ”Slaget om Siljan” för tredje året i rad.

Efter att ha gått vinnande ur kvalspelet till SHL två år i rad var det Leksands tur att segerjubla den här gången.

Moras tränare Mats Lusth har den senaste veckan försökt att förlika sig med att klubben spelar i hockeyallsvenskan nästa säsong.

Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN

– Det är bara en tomhet. Jag kan inte beskriva det med ord. Jag vet faktiskt inte vad jag ska svara mer, säger han i en lång intervju med Hockeypuls och fortsätter:

– Man har funderat: Vad hade vi kunnat gjort annorlunda? Sedan har smärtan över att Mora är min moderklubb funnits där. Det är en jävla tomhet. Tiden stannar upp. Det är svårt att beskriva för någon som aldrig varit med om det tidigare. Idrotten är en berg-och-dalbana. Det var första gången jag varit med om något sånt här, det har mer ofta varit uppåt. Det här var det tyngsta, och värsta, jag någonsin upplevt som spelare och ledare. Just för att jag kommer från den här lilla orten.

Vill fortsätta träna laget

Två dagar innan kvalet startade valde kunde Sportbladet berätta att Mora sagt upp det optionsår som Mats Lusth hade i sitt kontrakt.

Han vet ännu inte om han kommer att träna laget nästa säsong. Mora har inte gett något besked, men det finns ingen tvekan om att han gärna fortsätter.

– Ja, absolut. Vi hade påbörjat något bra och efter jul såg det bra ut. Det var synd att vi hade så enormt mycket skador, men många spelare utvecklades under säsongen och tog kliv. De som varit bra allsvenska spelare blev etablerade SHL-spelare. Med de förutsättningar Mora har, som en klubb på en liten ort, var känslan bra. Efter jul spelade vi en riktigt stark hockey och hade vi bara räknat tabellen efter jul hade vi blivit sjua, säger han till Hockeypuls.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!