Matchfakta 31/10

Malmö–Huddinge 4–1 (2–0, 2–0, 0–1)

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-10-31

Malmö tog en säker seger mot Huddinge på hemmais.

Den första perioden var överraskande jämn spelmässigt, men hemmalaget hade en 2–0-ledning med sig till paus. Endast tack vare att laget effektivt utnyttjat power play.

Robin Alvarez slog in en retur efter 10.42 i spel fem mot fyra.

Och sekunderna var vid Malmös sida när det var Martin Samuelssons tur att raka in en målvaktsretur från Pontus Sjögren. Tiden: 19.51.

I andra perioden var det chanser åt båda håll – i mängder. Återigen var det skåningarna som hade marginalerna vid sin sida samtidigt som målvakten Jani Hurme var utomordentlig i kassen.

När matchuret stod på 16.23 utökade Marcus Paulsson till 3–0 i spel fem mot tre. Och än en gång var Martin Samuelsson framme i slutminuten och tryckte in pucken. Nu 56 sekunder före slutsignalen.

4–0 och matchen var mer eller mindre körd för Huddinge.

Oscar Ahlström reducerade i tredje perioden, mer blev det inte.

Första perioden: 1–0 (10.42) Robin Alvarez (Carl Söderberg, Jens Svensson) spel fem mot fyra, 2–0 (19.51) Martin Samuelsson (Robin Weihager, Marcus Paulsson) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 3–0 (16.23) Marcus Paulsson (Carl Söderberg, Jyrki Välivaara) spel fem mot tre, 4–0 (19.04) Martin Samuelsson (Marcus Paulsson, Robin Weihager).

Tredje perioden: 4–1 (1.38) Oscar Ahlström (Christer Andersson, Victor Ahlström) spel fem mot fyra.

Skott: 30–24 (12–10, 11–10, 7–4).

Utv, Malmö: 6x2. Huddinge: 7x2.

Domare: Alexander Vikström, Linköping.

Publik: 2666.

AIK–Nybro 4–1 (1–0, 2–0, 1–1)

Nybro vill vässa till sitt spel på bortais.

– Vi måste spela lika bra på bortaplan som vi gör hemma, sa Nybros tränare Lenny Eriksson till klubbens hemsida före matchen.

Men det gick inte som han hoppats på.

AIK var det effektivare laget.

I den första perioden gav Kristian Gahn hemmalaget ledningen i spel fem mot fyra efter 12.16.

Laget drog ifrån i mittperioden och AIK-kepepern Jimmy Danielsson spelade stabilt och stoppade totalt 18 skott de två första perioderna.

2–0 slog Johan Adolfsson in efter 8.10 och Viktor Hansson utökade fyra minuter före pausvilan.

Nybro skapade chanser även i den tredje perioden men fick bara in ett skott. Det var efter 11.23 som Danielsson tvingades kapitulera – målet betydde 4–1.

Dessförinnan hade Viktor Hansson slagit till för andra gången i matchen.

I och med segern går AIK upp på delad sjätteplats, med just Nybro.

Första perioden: 1–0 (12.16) Kristian Gahn (Christian Sandberg, Mikael Zettergren) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 2–0 (8.10) Johan Adolfsson (Patrik Bergström), 3–0 (15.31) Viktor Hansson (David Engblom).

Tredje perioden: 4–0 (3.30) Viktor Hansson (Tobias Ericsson), 4–1 (11.23) Fredrik Näslund (Fredrik Sandgren).

Skott: 36–30 (9–8, 17–10, 10–12).

Utv, AIK: 3x2. Nybro: 5x2, 1x10.

Domare: Yosef El–Natour, Stockholm.

Publik: 1472.

Leksand–Sundsvall 4–1 (1–1, 1–0, 2–0)

Ed Belfour fick en riktig mardrömsdebut i Leksandströjan.

Sundsvalls första skott gick in förre NHL-målvakten. Redan efter 1.10.

Mikael Romö drev runt kassen och spelade fram Ivan Poncochar som från slottet vispade in ledningsmålet högt vid Belfours plockhandssida.

Belfour hade därefter ett par darriga ingripanden men spelade upp sig markant.

Även Leksand som ägde nästan allt av spelet.

Kvitteringen svarade Robert Petrovicky för med ett lurigt isskott som letade sig in mellan benen på Sundsvalls-målvakten Magnus Åkerlund.

I slutet av andra perioden vispade Jonas Elofsson till i snäv vinkel. En fladderpuck som letade sig in i bortre stolpen.

Belfour fick bara fem skott mot sig. Två gånger sattes han på verkliga prov, men klarade båda anfallen galant.

Leksand dödade matchen i slutperioden. Jesper Ollas och Johan Eneqvist slig till en varsin gång.

I slutet av matchen bjöd Ed Belfour på en riktigt svettig trippelräddning. Örnen spelade sannerligen upp sig och visade att han kommer bli en stor tillgång för Dalalaget.

Utan tvekan en rättvist seger och nu har Leksand sju raka segrar.

Första perioden: 0–1 (1.10) Ivan Puncochar (Mikael Romö, Mikael Brancalion), 1–1 (15.16) Robert Petrovicky (Tomi Pettinen).

Andra perioden: 2–1 (14.52) Jonas Elofsson (Roman Vopat, Jens Bergenström) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 3–1 (3.01) Jesper Ollas (Johan Hägglund, Johan Eneqvist), 4–1 (13.21) Johan Eneqvist.

Skott: 38–17 (13–6, 14–5, 11–6).

Utv, Leksand: 3x2. Sundsvall: 7x2.

Domare: Robert Lahti, Västerås.

Publik: 6795.

Bofors–Borås 2–3 (1–1, 1–2, 0–0)

Borås imponerade i bortamötet med Bofors. Nykomlingen inkasserade sin femte seger för säsongen och passar samtidigt på att klättra flera steg i tabellen.

Efter 13.45 slog Mattias Karlsson in sitt första mål sedan hemkomsten från den korta sejouren i Binghamton i AHL.

Målet betydde 1–0 och tillkom i spel fem mot fyra.

– Jättekul att Mattias Karlsson fick göra mål direkt i sin återkomst. Spelmässigt kan han bättre. Det syns att han är matchovan, säger Bofors assisterande tränare Sam Hallam till nwt.se

Trots att gästerna endast hade fyra skott på mål lyckades man kvittera i slutminuten genom Mats Hansson.

– Vi borde haft en ledning med åtminstone ett mål, kanske till och med, två som det sett ut spel- och chansmässigt.

I den andra perioden drog Borås ifatt rejält.

Patrik Ahlstrand och Elias Fälth gjorde snabbt 1–2 och 1–3.

I slutet av perioden gav Johan Bülow hemmalaget hopp om poäng när han satte den viktiga reduceringen.

I slutperioden var Andreas Sundin ytterst nära att kvittera men han prickade stolpen.

Närmare kom inte Bofors.

– Vi vaknade för sent, säger Sam Hallam.

Första perioden: 1–0 (13.45) Mattias Karlsson (Johan Larsson, Martin Johansson) spel fem mot fyra, 1–1 (19.17) Mats Hansson (Anders Eriksson, Mikael Hultqvist) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 1–2 (6.05) Patrik Ahlstrand (Lenny Dower, Philip Larsen), 1–3 (9.23) Elias Fälth (Jens Karlsson, Joakim Andersson) spel fem mot fyra, 2–3 (18.43) Johan Bülow (Peter Messa, André Hult) spel fem mot fyra.

Skott: 36–15 (12–4, 11–5, 13–6).

Utv, Bofors: 5x2. Borås: 6x2.

Domare: Wolmer Edqvist, Grums.

Publik: 1757.

Rögle–Västerås 3–2 (0–1, 1–0, 2–1)

I Ängelholms Ishall möttes tvåan Rögle och trean Västerås i ett riktigt toppmöte. Matchen blev så jämn och spännande som tabelläget skvallrade om innan matchstart. Västerås inledde bäst och dominerade spelmässigt i den första perioden. Gästerna fick också med sig ett ledningsmål. Bara sekunder innan pausvilan hittade Stefan Holmgren rätt efter ett riktigt kämparmål.

Den andra perioden var blott 6.56 gammal när hemmalaget Rögle kvitterade. Stefan Erkgärds hittade David Laudius med en kanonpassning och han gjorde inget misstag.?Bara 18 sekunder in på den tredje perioden återtog Västerås ledningen sedan Patrik Berglund fått till ett mäktigt dragskott. På drygt fem minuter svängde dock matchen till hemmalagets fördel. Först ordnade Andrée Persson kvitteringen, och därefter gjorde han sitt andra raka mål och såg till att Rögle tog tre viktiga poäng i kampen om en kvalserieplats.

Första perioden: 0–1 (19.21) Stefan Holmgren (Kim Sunna, Rasmus Olheden).

Andra perioden: 1–1 (6.56) David Laudius (Stefan Erkgärds).

Tredje perioden: 1–2 (0.18) Patrik Berglund (Richard Gynge), 2–2 (2.59) Andrée Persson, 3–2 (7.19) Andrée Persson (Brett Harkins).

Skott: 27–27 (4–10, 10–10, 13–7).

Utv, Rögle: 4x2, 1x10. Västerås: 5x2.

Domare: Morgan Johansson, Ljungby.

Publik: 3904.

Björklöven–Växjö 4–1 (2–0, 1–1, 1–0)

Björklöven, bara på en niode plats inför kvällens hemmamatch mot Växjö, tog tre viktiga poäng efter klara 4-1 i Skycom Arena.

Andreas Lindahl inledde målskyttet för Björklöven redan efter 3.43 i den första perioden. Jon Palmebjörk utökade ledningen efter 15.22 och redan där hade hemmalaget kopplat ett visst segergrepp.

Patrik Carlsson ordnade en snabb reducering i början på den andra perioden och gav de tillresta Växjösupportrarna visst hopp. Två minuter innan pausvilan var det dock dags för hemmalaget igen. Mattias Wennerberg slog till efter pass av Kristoffer Berglund.

Fyra minuter in på den tredje perioden punkterades matchen definitivt när Erik Lindberg satte 4-1 bakom Viktor Fast i Växjömålet och samtidigt spikade slutresultatet.

- Det känns väl som att det här var vår match från start till mål. En riktig krigarmatch där jag tycker alla står upp bra hela matchen. Växjö var lite bättre än oss i den andra perioden, men efter 3-1 målet tycker jag att det känns stabilt, säger Björklövens assisterande tränare Eje Nyman till sportbladet.se.

Första perioden: 1–0 (3.43) Andreas Lindahl (Johan Wikström, Johan Forsberg) spel fem mot fyra, 2–0 (15.22) Jon Palmebjörk (Mattias Wennerberg).

Andra perioden: 2–1 (1.33) Patrik Carlsson (Robert Rosén, Marcus Weinstock) spel fem mot fyra, 3–1 (18.05) Mattias Wennerberg (Kristofer Berglund, Jonathan Carlsson) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 4–1 (4.02) Erik Lindberg (Fredrik Davidsson, Mattias Hellström).

Skott: 43–25 (11–8, 13–11, 19–6).

Utv, Björklöven: 6x2. Växjö: 9x2.

Domare: Olof Lindqvist, Örnsköldsvik.

Publik: 3119.

Almtuna–Nyköping 3–3 (1–2, 1–0, 1–1, 0–0)

Almtuna såg ut att vinna det mycket viktiga bottenmötet mot Nyköping i Gränbyhallen, men bara två minuter från slutet fick hemmalagets Alexander Ribbenstrand två minuter för fasthållning och Nyköping fick chansen att spela sex mot fyra under de sista två minuterna. Den utvisningen var bara 30 sekunder gammal när Niklas Fogström ordnade en kvittering för gästerna efter ett skott på nära håll som överlistade Anders Lindbäck i hemmamålet.?Bara fem sekunder från slutet drabbades Nyköping av en utvisning och Almtuna fick inleda förlängningen med spel fyra mot tre. Detta lyckades man dock inte utnyttja, inte heller när Nyköpings poängräddare – Niklas Fogström – såg till att Almtuna fick ytterligare ett powerplay i förlängningen. Matchen slutade oavgjort (3-3), ett resultat som får anses rättvist med tanke på spelfördelningen.

- Vi startar katastrofalt dåligt och ska vara glada att vi bara ligger under med 1-2 efter den första perioden. Sedan tycker jag att vi rycker upp oss rejält och sett till helheten borde vi ha avgjort matchen på någon av våra chanser i slutminuterna. Men marginalerna är små när man ligger här nere i botten, säger Almtunas tränare Mikael Höglund till sportbladet.se.

Första perioden: 1–0 (8.03) Fredrik Abrahamsson (Henrik Eriksson, Marcus Ragnarsson) spel fem mot fyra, 1–1 (12.54) Fredrik Håkansson (Robin Persson, Timo Seikkula), 1–2 (14.39) Markus Andersson (Jörgen Rickmo, Mats Fröshaug Josten).

Andra perioden: 2–2 (0.14) Joachim Gellerstedt (Fredrik Abrahamsson).

Tredje perioden: 3–2 (9.13) Johan Jonsson (Henrik Eriksson, Fredrik Abrahamsson) spel fem mot fyra, 3–3 (18.40) Niklas Fogström (Robin Persson, Fredrik Håkansson) spel fem mot fyra.

Skott: 30–40 (8–16, 11–12, 7–12, 4–0).

Utv, Almtuna: 9x2. Nyköping: 14x2.

Domare: Björn Larsson, Ljusne.

Publik: 1005.