Kvalhjälten dök inte upp på träningen – vill lämna

Av: Johan Cedervall

Publicerad:
Uppdaterad:

Oskarshamn startade under onsdagen igång sin försäsonsträning inför kommande säsong i SHL.

På plats saknades dock kvalhjälten Christoffer Rifalk. Målvakten är under kontrakt med klubben – men vill lämna för Rögle.

– Han vill inte vara här, säger sportchefen Daniel Stolt till Barometern

Oskarshamn säkrade sensationellt en SHL-plats via kvalet för bara några veckor sedan. En av de stora frontfigurerna för laget var då Christoffer Rifalk. Målvakten har nu hamnat i konflikt med klubben som han önskar lämna för SHL-rivalen Rögle.

Rifalks kontrakt med Oskarshamn är skrivet till 2021. Men han har även utnyttjat sin SHL-klausul och skrivit på ett kontrakt med Rögle tidigare i våras. Detta har landat i att Oskarshamn av naturliga skäl nu vill ha betalt för spelaren.

Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

”Kan inte bara låta honom gå”

När Oskarshamn drog igång sin försäsongsträning idag saknades alltså 22-åringen.

– Jag tror inte att han kommer dyka upp här och en målvakt som inte vill vara här har vi ingen glädje av. Samtidigt så kan vi inte stå med mössan i hand och bara låta honom gå. Vi måste få ersättning för honom, säger Oskarshamns sportchef Daniel Stolt.

Frågan återstår hur situationen ska lösa sig. Rifalk är skyldig att fullfölja sitt kontrakt med Oskarshamn om klubbarna inte kan komma överens om en ersättning.

– Jag har inte pratat med honom. Det är bara hans agent och Rögle som jag har dialog med.

Publicerad:

LÄS VIDARE