Matchfakta 8/11

AIK-Almtuna 6-2 (1–1, 4–0, 1–1)

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-11-07

Mardrömsdebut. Det kan man lugnt kalla Leif Boorks comeback i Almtunabåset. Efter en oavgjord förstaperiod fick gästernas målvakt David Rautio en olycklig start när han släppte in Patrik Bergströms skott redan efter 1.46. AIK fortsatte att ösa på framåt och efter bland annat två mål av Mattias Beck hade Gnaget en stabil 5–1-ledning med sig till pausvilan.

4–1 trycktes in efter 10.26 och det målet fullbordade Mattias Becks hattrick. Fullt rättvist. AIK hade ett förkrossande övertag och vann skotten med hela 19–3.

Matchen var redan körd för Almtuna som inte visade några tendenser på att spelet skulle förbättras i slutperioden.

I tredje perioden slog Julius Larsson till för andra gången i matchen. Målet betydde 6–2 och kom tio minuter från slutet.

AIK vann fullt rättvist och Leif Boork har mycket att fundera över till nästa match.

Första perioden: 1–0 (7.16) Mattias Beck (Sami Pitkänen, Kristian Gahn) spel fem mot fyra, 1–1 (19.06) Julius Larsson (Sebastian Eriksson) spel fem mot tre.

Andra perioden: 2–1 (1.46) Patrik Bergström (Johan Adolfsson, Mike McKenna), 3–1 (7.37) Mattias Beck (Kristian Gahn, Christian Sandberg) spel fem mot fyra, 4–1 (10.26) Mattias Beck (Fredrik Carlsson, Sami Pitkänen), 5–1 (13.01) Andreas Frisk (Patrik Bergström, Mike McKenna).

Tredje perioden: 6–1 (4.37) Christian Sandberg (Sami Pitkänen, Monir Kalgoum), 6–2 (9.48) Julius Larsson (Robert Kimby, Anton Hedman).

Skott: 37–18 (10–7, 19–3, 8–8).

Utv, AIK: 9x2. Almtuna: 11x2.

Domare: Ulf Rådbjer, Grödinge.

Publik: 1019.