Vita Hästen revanschsuget: ”Kommer göra en bra match”

Av: Magnus Wilsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Vita Hästen har två vinster på de tre inledande matcherna i kvalserien till hockeyallsvenskan.

Inför torsdagens bortamöte mot Almtuna är centern Henrik Rommel säker.

– Vi ska vinna vår plats i allsvenskan, säger han.

Vita Hästen ligger på den andra och sista allsvenska platsen i kvalserien till hockeyallsvenskan efter de tre inledande matcherna. Den 24-årige centern Henrik Rommel spelar sin första kvalserie någonsin och är lagets bäste poängplockare hittills på fem inspelade poäng.

– Vi har lyckats spela helt okej de två första matcherna. Vårt offensiva spel har blivit lite bättre sedan vi gick in i kvalserien och sedan har vi spetsat till vårat powerplay. Då blir det naturligt att man gör lite mer poäng, säger han.

– Vi fick en väldigt bra start och sedan tog vi ett steg tillbaka. Men vi ligger på rätt sida strecket så det är bra.

1 av 2 | Foto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYRÅN
Henrik Rommel under matchen mellan Kristianstad och Vita Hästen

Efter två raka vinster blev det en förlust senast och nu står Almtuna för motståndet på i Uppsala. Ett lag Vita Hästen lyckades besegra under tre av de fyra mötena lagen emellan under den hockeyallsvenska säsongen.

– Vi vill ta revansch. Vi gjorde ingen supermatch senast. Det känns positivt och vi kommer göra en bra match, säger centern.

– Jag tycker de passar oss bra och vi tog några segrar under seriens gång.

Tänker spela i allsvenskan

Almtuna är det enda lag som är obesegrat hittills, men ställs nu för första gången mot ett annat hockeyallsvenskt motstånd i Vita Hästen. Men att lagen från hockeyallsvenskan skulle ha en fördel mot lagen från hockeyettan tycker inte Vita Hästens poängkungen.

– De har gjort en bra säsong, men samtidigt så har vi ett högre tempo i kroppen. Vi har mött tre division ett-lag nu och jag tycker att de står upp bra, säger han.

Trots bottennappet senast så har laget målet framför sig. Vita Hästen tänker spela i hockeyallsvenskan nästa säsong.

– Vi har ingen annan känsla. Jag tycker vi började med två bra matcher och vi ska bygga vidare på det. Jag tror att vi kommer klara oss kvar. Man tror på det, men vi har stor respekt för uppgiften, säger Henrik Rommel.

– Alla startar på samma poäng så det är inte så att vi har fördel på så sätt. Vi ska vinna vår plats i allsvenskan.

Vi sänder torsdagens matcher i hockeyallsvenska kvalet – Tranås AIF–Kristianstad, Bodens HF–Hudiksvall och Almtuna IS–HC Vita Hästen

Publicerad:

LÄS VIDARE