Så förstördes deras liv av miljonvinsten

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-10-16

Många människor drömmer om att bli mångmiljonär på Lotto.

För somliga har dock livet blivit en mardröm efter storvinsten.

Här är berättelserna om några vars liv raserats efter att miljonerna trillat in på banken.

Drömmer du om att vinna storvinsten på Lotto och bli ekonomiskt oberoende?

Då kanske det finns läge att tänka om.

För somliga miljonvinnare i världen har nämligen en storvinst på lotteri inte inneburit ett förbättrat liv. Snarare tvärtom.

Drogberonde, polisanmälningar, stämningar och personliga konkurser är inte någon ovanlighet för Lottomiljonärer.

Här är några exempel:

År 1988 vann William Bud Post 16,2 miljoner dollar, något han säkert önskar aldrig hade inträffat. Han blev stämd av ex-flickvännen som fick del av hans vinstpengarna. Men det värsta av allt var nog att hans bror anlitade en yrkesmördare så att arvet skulle falla ut. Dessutom tvingade hans övriga syskon honom att göra tveksamma och rent utav dåliga investeringar. I dag har Willian Bud Post gått i personlig konkurs.

Amerikanskan Evelyn Adams vann i mitten av 1980–talet sammanlagt 5,4 miljoner dollar på New Jersey-lotteriet. Hon hade dock en oförmåga att säga nej till folk som ville ha del av vinsten. Dessutom hade Evelyn en stark förkärlek till att spela på enarmade banditer. En kombination av detta gjorde att hon förlorade allt och i dag bor Evelyn i en husvagn. Utblottad.

Suzanne Mullins blev lycklig vinnare till 4,2 miljoner dollar 1993. Summan skulle betalas ut i årliga klumpsummor fördelat på 13 år, men istället lånade hon pengarna av ett företag. Reglerna ändrades dock och Suzanne fick ut sin riktiga vinst. Då slutade hon betala tillbaka på lånet och pengarna gick istället till svärsonens sjukhusräkning. I dag har hon skulder upp över öronen.

En man som blev mångmiljonär beslutade sig för att investera allt i bilindustrin. Det tog några år innan han förlorade allt och nu har han återgått till sitt jobb som maskinist.

Källa: MSN Money och Dagens Industri.