V75

”Det som hände i fjol var helt sinnessjukt”

På lördag startar 2020 års VM i V75 • Fjolårsvinnaren berättar om minnena – känslorna – och sina bästa knep

Av: 

Andreas Örtengren

TRAV

Kusktalangen Ludwig Wickman, 21, tog i fjol hem titeln VM i V75 efter en dramatisk final i TV12:s direktsändning.

På lördag går startskottet för 2020 års upplaga – och vinnaren ger sina bästa tips inför mästerskapet med 250 000 kronor i förstapris.

– Mitt bästa råd är att vara feg, säger han till Trav365.


ANNONS: Nu kan du andelsspela med Sportbladets experter – gå med i laget här [Extern länk]


Under lördagen avgörs V75 på Skellefteåtravet.

Tävlingarna blir också startskottet för den populära tävlingen VM i V75.

Mästerskapet går ut på att tippa V75 under de sex följande lördagarna (3 oktober - 7 november) där de fem bästa resultaten vägs in.

Priset för varje deltagare är 96 kronor (192 rader) och anmälan görs på spelbolaget ATG:s hemsida där även alla detaljer om VM-mästerskapet finns att läsa.

”Sinnessjukt”

I fjol lyckades kusktalangen Ludwig Wickman ta hem titeln och de 250 000 kronorna efter en mycket dramatisk final i TV12:s direktsändning.

– Jag var helt chockad under sändningen. Jag fattade inte vad som hänt där och då, jag var helt borta i huvudet. Det är det sjukaste jag varit med om, sa han efteråt till Trav365.

Med ett års distans till den uppmärksammade VM-titeln berättar Ludwig om tiden som gått.

– Det som hände i fjol var ju sinnessjukt. Jag var ju chockad där och då i studion. Den senaste tiden har det inte varit något större fokus på det och jag kommer högst troligen inte delta i årets upplaga. Det beror på att jag sannolikt kommer köra en del på V75. VM i V75 är jätteroligt men jag prioriterar att vara kusk.

”Mitt bästa råd är att vara feg”

Trots den utebliva starten i årets VM i V75 berättar Ludwig gärna om sina bästa knep för att ta sig riktigt långt i turneringen.

– Mitt bästa råd är väl egentligen att vara feg för det mesta. Det är ju antal rätt som betyder något och spelar du för vågat blir det för svårt. Men du kan inte heller bara ta favoriter för då skulle ju de flesta få alla rätt, säger 21-åringen och minns tillbaka på ett undantag som bekräftar hans tes:

– Jag minns när finalen av Diamantstoet skulle avgöras den 2 november i fjol. Jag hade fått bra information från Anders Djuse om att superskrällen Melizza kunde vinna. Det gjorde hon också till vinnaroddset 24 gånger pengarna. Jag spikade henne och utan just det singelstrecket hade jag nog aldrig tagit mig så långt i mästerskapet som jag gjorde.

”Tränarrörelse i framtiden”

21-årige Ludwig Wickman kör allt fler lopp och har i år för första gången i sin korta karriär redan passerat miljonen i inkörda pengar.

– Det går bra tycker jag men vi får se framöver om det fungerar med de nya licensreglerna. Det är för övrigt något jag tycker man borde se över för nu slår de helt fel. Tanken från början var säkert god men det blir inte bra i praktiken. Jag har nyligen påbörjat en anställning hos Jan-Olov Persson där jag kommer arbeta med unghästar.

– I framtiden någon gång hoppas jag att jag kan starta en egen tränarrörelse men just nu gäller det att skaffa sig erfarenhet och jag har fått en mycket god känsla den korta tid jag varit hos ”Janne”. Han är ju riktigt skicklig i det han gör och nu får jag lära mig mycket mer om kallbloden, avslutar världsmästaren.


ANNONS: Nu kan du andelsspela med Sportbladets experter – gå med i laget här [Extern länk]


Publisert:

LÄS VIDARE

”Ett lurigt lopp – är en dunderskräll på V75”

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

V75

Hästar

Jan-Olov Persson

Trav

ATG