”Intresset och trafiken håller sig på hög nivå”

Stort intresse för Julmyra Horse Center - mäklaren berättar: ”Otroligt genomslag”

Av: Andreas Örtengren

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3 | Foto: Areal Fastighetsförmedling
Julmyra Horse Center

TRAV

Travanläggningen Julmyra Horse Center lades för tre veckor sedan ut till försäljning – för priset 70 miljoner kronor.

Nu berättar den ansvarige mäklaren, Mats Fröjdenstam, om intresset och den stora uppmärksamheten fastigheten fått.

– Trafiken in på hemsidan och Hemnet brukar gå ned efter ungefär en vecka men för Julmyra har intresset och trafiken hållit i sig på en hög nivå, säger den 32-årige mäklaren till Trav365.

Den 20 oktober förra månaden kom nyheten om att en av Sveriges största och mest välkända rid- och travanläggningar, Julmyra Horse Center, var till salu för prislappen 70 miljoner kronor.

Julmyra ligger i Heby Kommun, några mil norr om Uppsala och fastighetsförmedlingsfirman Areal är de som fått i uppdrag att sälja den stora travgården.

På förhand var förväntningarna högt ställda.

– Det är en näst intill unik anläggning som vi fått förmånen att förmedla och det är inte ofta något liknande kommer ut på marknaden, sa mäklaren Mats Fröjdenstam till Trav365 för två veckor sedan.

”Otroligt genomslag”

De höga förhoppningarna skulle visa sig infrias då den stora fastigheten fått mycket stor uppmärksamhet.

– Ja, vi har fått ett otroligt genomslag i media, både i riksmedia och lokalt. Även travtidningar har visat ett intresse både i Sverige och utomlands, väldigt roligt. Vi kan även se det på intresset på hemsidan och på Hemnet, att nyhetsvärdet har hållit i sig längre. Trafiken in på hemsidan och Hemnet brukar gå ned efter ungefär en vecka men för Julmyra har intresset och trafiken hållit i sig på en hög nivå även efter det, säger Fröjdenstam.

Det är en enorm fastighet och ett högt pris. Hur många är egentligen reella spekulanter och intressenter?

– Det är som alltid när det gäller stora försäljningar att en stor del av trafiken består av nyfikna men ju fler vi når, desto större är chansen att vi även hittar fler presumtiva köpare.

Kan du berätta något mer konkret om hur budgivning eller intresse ser ut för tillfället?

– Jag kan tyvärr inte meddela något om budgivningen. Vi säljer anläggningen med anbudsförfarande vilket innebär att bara säljarna och budgivarna får veta antalet anbud, nivå på desamma och hur många anbudsgivare som inkommit med bud.

– Men vii har goda förhoppningar om att genomföra förmedlingen av anläggningens fastigheter eller bolagen som driver anläggningen.

Solvallatränarna Reijo Liljendahl, Dennis Palmqvist, Björn Röcklinger, Katja Melkko, Jasmine Ising, Petter Lundberg och Daniel Parling är några av de som bedriver sin träningsverksamhet på Julmyra.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

ÄMNEN I ARTIKELN