”Miljonhästen är en dunderskräll på V75”

SKRÄLLKOLLEN: Sportbladets miljonguide inför lördagens V75:a på Solvalla • Här kan du vara med i Sportbladets andelsspel

Av: Trav365

Publicerad:
Uppdaterad:
Magnus A Djuse och B.T.’s Viclando är en dunderskräll på V75.
Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Magnus A Djuse och B.T.’s Viclando är en dunderskräll på V75.

Finalerna i Kriteriet och Oaks väntar på lördagens V75.

Sportbladets experter har synat lördagens omgång med sina spikar och miljonrensare. Du har möjlighet att ta rygg på andelssystemen via länkarna nedan.

– Min miljonhäst kan ställa till med en dunderskräll, säger Sportbladets Mario Lipovac.

– Ester Wibb måste med på min V75-kupong, säger Sportbladets Andreas Örtengren.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets andelssystem. [Extern länk]


I ett samarbete mellan Sportbladet och Travklubben.se har du möjlighet att ta rygg på Sportbladets andelssystem på V75 och V86.

V75 avgörs på Solvalla under lördagen. Omgången har spelstopp klockan 16.20.

Sportbladets experter har synat lördagens V75-omgång med sina bästa spikar, miljonrensare och tänk på att. Här nedan hittar du experternas analyser till V75-omgången. Du har möjlighet att ta rygg på systemen genom att följa länkarna.

V75-procenten är uppdaterade klockan 13.22 fredagen den 25 september.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Super”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Mini”. [Extern länk]


Mattias Karlsson (Sportbladets system):

Spikarna

2 Harran Boko (V75-1) kommer från en strålande insats i senaste starten och fick återigen ett bra spår. Han är blixtrande startsnabb och bör sitta i ledningen omgående. Tidigare har han inte presterat på Solvalla, men han vann vid senaste besöket, så jag tror och hoppas att ”Valla-spöket” är borta. Han springer väldigt fort i ledningen och jag har svårt att se vem som ska slå honom om han har en bra dag och är hel och frisk. Skönt att inleda med en bra spik! 

Miljonrensarna

V75-2 känns som ett mycket öppet lopp på förhand. 1 Flexible Launcher är en bra häst och nu låter det bra från träningsrundorna. Innerspår är bra då det brukar bli högt tempo under V75-finalerna på Solvalla. Dessutom får vi hela ”paketet” med barfota runt om och jänkarvagn. Nonchaleras ej. Två procent.

Jag förstår också att de mest betrodda i V75-3 står inför rätt så bra uppgifter. Men det brukar kunna skrälla i stoloppen och det är ruggigt fin form på 10 Valborg Marje. Paw låter nöjd och kommer att ladda max. Två procent.

Tänk på att...

... det är Solvalla som står värd för helgens travfester.

... det ser ut att kunna komma mycket regn natten mellan fredag och lördag och även under lördag förmiddag. Banpersonalen borde vara varse om detta och har kunnat preppa banan för nederbörd, men det kan vara läge att kolla banan innan man lämnar in sina V75-kuponger.

... Timo Nurmos låter mycket uppåt angående 2 Hoboken Am (V75-4). Barfota nu!


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Insider”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets TV-system”. [Extern länk]Erik Pettersson:

Spikarna

Jag tror att många speltjänster/sena spelare kommer att försöka fälla 2 Pleasure for Cash (V75-7). Därav kommer procenten att gå ner. Han har sett bländande ut från svåra spår på sistone. Vem ska slå honom? Jag hittar ingen...

André Eklundh växlar upp utrustningen på 8 Uncle Töll (V75-2) igen, som hästen gick i Derbyförsöken. Och vilken avslutning han gjorde då. Det här är hästen i gänget (tillsammans med 6 Oracle Tile). Det blir offensivt nu. Kan krossa allt.

Miljonrensarna

10 Manny Muscle (V75-6) hade ingen vidare tur med sig i försöket till den här Kriteriefinalen. Men han lägger oerhört mycket mark under sig och det ser ut att bli körning i det här loppet. Då kliver han förbi många till slut. Roligt speldrag. Sex procent.

Tänk på att...

... 2 Harran Boko (V75-1) har haft svårt på Solvalla tidigare. Men vann vid senaste besöket och han har sett bländande ut på barfotabalans.

... 2 Beauty Kronos (V75-4) har gjort få starter, men Redén kan sätta hästarna i ordning och nu går hon barfota runt om och i en jänkarvagn. Ett osynat kort som kan slå till.

... 4 Viscount (V75-5) går för första gången med kombinationen barfota runt om och i en jänkarvagn. Oskar låter påställd.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Stora V75-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Lilla V75-system. [Extern länk]Mario Lipovac:

Spikarna

2 Pleasure for Cash (V75-7) tror jag har bäst chans i omgången. Han har brottats med tuffa utgångslägen i de senaste starterna men ändå stått för riktigt bra insatser. Han har ett perfekt läge denna gång och jag tror inte någon svarar när han ställer frågan om ledningen, därifrån ska han vinna detta. Ska ha bra chans från andra positioner också. Tråkigt att spika en stor favorit i avslutningen men jag tror han är bäst.

Miljonrensarna

9 B.T.’s Viclando (V75-5) har hittat en växel till, från detta läge tror jag det kan bli bra. Han möter så klart hårt motstånd men klaffar det under vägen tror jag att han kan ställa till med en dunderskräll i klass I-finalen. Noll procent.

10 Manny Muscle (V75-6) vann på bra sätt från ledningen näst senast och avslutade fint som tvåa senast i uttagningen. Han har aldrig varit utanför pallen och det är en häst som alltid gör sitt. Tycker Kriteriet ser öppet ut på förhand och med lite tempo kan Manny Muscle kan fälla många. Sex procent.

Tänk på att...

... det har blivit dags för Kriteriehelg och denna lördag kör vi både Kriteriet och Oaks under lördagens omgång, en positiv ändring tycker jag som även höjer svårighetsgraden på omgången.

... 2 Harran Boko (V75-1) har haft svårt att vinna på Solvalla och hade faktiskt sex raka starter utan att tjänat en krona. Han spräckte den bubblan i vintras när han vann trots bakspår. Han har visat toppform på slutet. Min spetsfavorit och ska ha bra chans.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Trehundring” på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Tre i alla” på V75. [Extern länk]


Andreas Örtengren (Sportbladets Livesystem):

Spikarna

7 Lipstick Tooma (V75-3) har imponerat storligen och blir också megafavorit i denna Diamantstoets Final. Jag ser inget som tyder på att inte sjätte raka segern ska komma och det är en bombspik.

2 San Moteur (V75-6) blir hårt betrodd i Svenskt Trav-kriterium. Hästen har imponerat storligen och tagit fem raka segrar. Jag unnar ersättaren Per Lennartsson den här segern.

Miljonrensarna

5 Macelleria (V75-1) gjorde det mycket bra efter en galopp senast på Jägersro. Jag skulle inte bli förvånad om han går och vinner silverdivisionens final till fem procent.

9 Ester Wibb (V75-4) måste med på min kupong. Nu är det anmält barfota runt om för första gången och jag hoppas det slår väl ut. Senast på Solvalla såg hon jättefin ut och skulle kunna skrälla i Svenskt Trav-Oaks. Fyra procent.

Tänk på att...

... Solvalla arrangerar trav och V75 i dagarna två då deras klassiska Kriteriehelg ska gå av stapeln.

... förutom miljonloppen Svenskt Trav-Kriterium och Svenskt Trav-Oaks står det även STL-finaler på programmet. 

... Björn Goop är avstängd under lördagen. Ersättaren för honom i Kriteriet blir Per Lennartsson som kan ta sin första seger i storloppet med San Moteur.


Trav365 liverapporterar från V75-omgången på lördag med start klockan 15.00.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets Livesystem på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Nils Larssons system på V75. [Extern länk]


Inga-Lill Lindén

Spikarna

3 Hoboken Am (V75-4) kommer till denna Oaks-final som obesegrad. Har gjort fem starter och vunnit övertygande varje gång. Om det blir ledningen är det hästen att slå.

4 Viscount (V75-5) kommer tidigt att söka sig framåt. Kommer han till spets är han ett segerbud.

Miljonrensarna

1 Flexible Launcher (V75-2) öppnar ganska bra utan att vara blixtsnabb. Det bästa för honom är om det blir jämnt tempo. Här behöver han sänka rekordet för att vinna, kan han få rygg ledaren behöver han inte vara borta. Två procent.

Tänk på att...

... det är finaler på Solvalla, som även är kryddade med Svenskt Travkriterium och Svenskt Trav-Oaks. Det ser högintressant ut och det bjuds på många jämna lopp.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Inga-Lills V75-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets alla system. [Extern länk]


Publicerad:

LÄS VIDARE