”V75-skrällen måste med på garderad lapp”

SKRÄLLKOLLEN: Sportbladets miljonguide inför lördagens V75:a på Åby • Här kan du vara med i Sportbladets andelsspel

Publicerad:
Uppdaterad:

TRAV

På lördag avgörs V75 från Åby.

Här är Sportbladet-experternas djupanalys i jakten på spikarna och miljonskrällarna. Du har möjlighet att ta rygg på andelssystemen via länkarna nedan.

– Min V75-skräll måste med på en garderad kupong, säger Erik Pettersson.

▪▪▪ MISSA INTE: Senaste avsnittet av V75-podden ”Spets & Slut” i spelaren ovan.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets andelssystem på V75. [Extern länk]


Ola Karlssons Inertial är ett skrällbud på V75.
Foto: LARS JAKOBSSON, MIKAEL ROSENQUIST/TR BILD
Ola Karlssons Inertial är ett skrällbud på V75.

I ett samarbete mellan Sportbladet och Travklubben.se har du möjlighet att ta rygg på Sportbladets andelssystem på V75 och V86.

V75 avgörs på Åby under lördagen med bland annat Legolas Minne. Omgången har spelstopp klockan 16.20.

Missa inte det senaste avsnittet av Sportbladets V75-podd ”Spets & Slut”. Du lyssnar i spelaren ovan eller nedan.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”V75-podden Spets & Slut”. [Extern länk]


Sportbladets experter har synat lördagens V75-omgång med sina bästa spikar, miljonrensare och tänk på att. Här nedan hittar du experternas analyser till V75-omgången. Du har möjlighet att ta rygg på systemen genom att följa länkarna.

V75-procenten är uppdaterade klockan 08.31 lördagen den 5 december.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Super”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Mini”. [Extern länk]


Mattias Karlsson (Sportbladets system):

Spikarna

Trots bakspåret så har jag svårt att se 10 Very Kronos (V75-5) torska det här loppet på lördag. Han var grym, med skor, i lördagens final på Solvalla och Båth tycker att täta starter passar bra. Disco Volante är kvick ut och kommer sitta i ledningen, men jag tycker det är klassblandning. Very Kronos tävlar mot sig själv, men han har blivit betydligt mer stabil på sistone. Erik Adielsson är oerhört vass i sulkyn och vet exakt när han ska sätta in slutstöten här. Stabil spik! 

Miljonrensarna

V75-2 är ett vidöppet lopp och här kryllar det av roliga och spelaktuella hästar. Jag gillar 4 Bring me Money och här ser det ut att kunna bli rygg på ledaren. Från det läget har den här hästen vunnit V75 tidigare, på Halmstadtravet i somras. Kan gå igen – om det klaffar lite längs vägen. Fem procent.

12 Staro Leonardo (V75-7) har toppform och har haft lite otur i loppen på sistone. 2 600 meter passar helt perfekt och trots det usla utgångsläget ska inte hästen nonchaleras. Han sitter där när som helst. Sex procent.

Tänk på att...

... Åbytravet i Mölndal arrangerar V75 den här lördagen och det är en vidöppen historia i flera av loppen. Trots att Very Kronos står med tre ben i mål, så tror jag att det kan ge rätt bra betalt på 7 rätt.

...det är skotvång på hästarna från och med den 1 december, så det här är den första V75-omgången för vintern där hästarna inte får tävla barfota. En stor skillnad för många av lördagen starthästar, så många tränas i söder och ”alltid” tävlar utan skor.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Insider”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets TV-system”. [Extern länk]Erik Pettersson:

Spikarna

5 Digital Races (V75-3) är en häst som jag har tagit till mig och jag tycker att han har gjort idel topplopp för tränare Christoffer Eriksson. Nu kommer han ut bakom bilen för första gången i den regin, men han har visat sig snabb i förra regin och som jag läser loppet sitter Eriksson i antiingen ledningen eller rygg på ledaren, som sämst, vilket är mycket bra positioner på Åby. Det här är rätt och slätt en riktigt bra chans. Och det låter bra från stallet. Fin V75-spik.

Miljonrensarna

3 Inertial (V75-6) kommer från formstallet Ola Karlsson och har även bra form själv också. Nu blev spåret bra och hästen kan öppna riktigt kvickt från början. Drömmen vore att få rygg på ledaren på hästen nu, då går ingen säker i det här loppet. Måste med på en garderad lapp. Fyra procent.

6 Reverend Wine (V75-7) gillar verkligen när det blir barfotaförbud och brukar ha mycket fina vintrar. Låg procent, toppkusk och bra häst – som trivs med dojjorna på. Vad mer kan man begära av en V75-skräll? Fyra procent.

Tänk på att...

... det är Åby som står som värd för V75-tävlingarna den här lördagen. Där är det dubbla open stretch, det vill säga två extra innerspår över upploppet.

...alla hästar måste tävla med skor i Sverige från och med den 1 december (till och med den 1 mars).

...det ser ut att bli uppehållsväder i Mölndal, så banan ska inte vara några problem, men det kan snabbt bli väderomställningarna den här årstiden, så man får hålla koll.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Stora V75-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Lilla V75-system. [Extern länk]Mario Lipovac:

Spikarna

10 Very Kronos (V75-6) var jättebra i lördags när han slog Cyber Lane utvändigt. Han möter ett enklare motstånd den här gången och har visat att han trivs med täta starter. Senast han startade vecka-vecka vann han Svenskt Mästerskap. Jag tror Erik Adielsson kör fram tidigt och kontrollerar loppet. Bara galopp emot.

Miljonrensarna

3 Global Benchmark (V75-2) vann på bra sätt näst senast från ledningen. Senast hade hon ett tufft utgångsläge mot hårt motstånd och fick en invändig resa, hon såg aldrig dagens ljus och satt fast med gott om krafter kvar. Bra utgångsläge den här gången och med invändig resa kan hon blir farlig på stretchen. Fem procent.

7 Baron Frontline (V75-4) var godkänd som  tvåa senast bakom en för dagen bättre häst. Han trivs med skor och har springspår, kan få en bra resa och ska passas. Fem procent.

Tänk på att...

... Åby står för lördagens V75 omgång. Alla hästar måste gå med skor och det finns open stretch.

... 10 Sweetman (V75-1) avslutade riktigt vasst i lördags. Vid tempo blir han farlig.

... 5 Digital Races (V75-3) galopperade dubbelt senast. Är snabb ut och kan bli svårfångad om han går felfritt och får ledningen.

... 9 Speedy Tilly (V75-6) var riktigt bra i lördags. Bättre nu och är bara bäst?


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Trehundring” på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Tre i alla” på V75. [Extern länk]


Nils Larsson (Sportbladets Livesystem):

Spikarna

3 Behind Bars (V75-4) kan vara något alldeles extra. Det är en stor och rejäl fyraåring som ser ut att ha mycket utveckling kvar i kroppen. Senast åkte han på första förlusten men han gjorde ändå ett topplopp. Han kommer ta snabb revansch här.

Miljonrensarna

6 J.J.Stitch (V75-3) gjorde ett starkt lopp som knappt slagen senast och det hörs att man gillar hästen i stallet. Är under utveckling och kommer han bara vettigt till från det här utgångsläget så kommer han vara med och göra upp om segern. Fyra procent.

5 Amerindienne (V75-6) inledde sin karriär oerhört lovande men sedan började det strula. Nu verkar man hittat rätt med honom igen och intrycket efter galoppen senast var strålande. Sköter han sig hela vägen så är det en bra chans. Fem procent.

Tänk på att...

... 1 Africa Bi (V75-2) har varit fin i ett kvallopp inför det här. Är snabb ut och ska streckas tidigt.

... 10 Very Kronos (V75-5) verkar hittat stilen på allvar då det nu har blivit fem starter i rad utan galopp. Det känns ändå inte som man kan lita på honom fullt ut och som storfavorit garderar jag.

... 12 Staro Leonardo (V75-7) har knallform men drog trist läge. Stämmer det med rätt ryggar så kan han avsluta väldigt vasst.


Trav365 liverapporterar från V75-omgången på lördag med start klockan 15.00. Här följer du liverapporteringen.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets Livesystem på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Nils Larssons system på V75. [Extern länk]


Inga-Lill Lindén

Spikarna

9 Eye on the Hill (V75-2) är verkligen ett sto som kan flytta på sig. Repan som hon gick, med över 800 med kvar från fjärde ytter till invändigt ledaren näst senast, gör inte många om. Hon gynnas av skor. 15 procent.

10 Very Kronos (V75-5) är en topphäst i full form. 1.10,9/2 1 00 meter auto från dödens i lördags. Kommer att köras offensivt.

Miljonrensarna

6 J.J.Stitch (V75-3) höll starkt och stred tappert efter att ha fått göra grovjobbet senast. Kan överraska om det klaffar. Fyra procent.

Tänk på att...

... det är barfotaförbud i tre månader framöver.

... Åby har dubbla open stretch.

... 10 Kennedy (V75-7) inte vunnit sedan oktober i fjol. Han trivs dock på Åby och har kapacitet.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Inga-Lills V75-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets alla system. [Extern länk]


Publicerad:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!