Publicerad:
Uppdaterad:

Unika lägenheten – med arena-utsikt

Du kan följa allt live – trots corona

Av: Andreas Örtengren

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2
Lägenheten med utsikt över Åbytravet.

Första parkett över Åbytravet – trots pågående pandemi.

Nu är den unika lägenheten till salu.

– Vi har ofta bjudit över polarna och kollat på travtävlingarna, säger den nuvarande ägaren av bostaden, Oliver Duran, till Trav365.

Sveriges travälskare har länge haft en stor törst efter att få besöka landets travbanor.

Den rådande pandemin har satt stopp för alla besök sedan i mars, även om vissa av anläggningarna nu sakta börjar öppna upp för hästägare och ett fåtal restauranggäster.

En av de som inte besvärats lika mycket av den publika nedstängningen är Oliver Durán och hans sambo Linn Willerstrand.

”Inbitna travälskare”

För två år sedan köpte de en av de unika lägenheter som ligger direkt i anslutning till Åbytravet i Mölndal – med första parkett över det 180 meter långa upploppet.

– Vi köpte den här lägenheten 2018 och då var det en nyproduktion. Vi har trivts väldigt bra då vi är mycket travintresserade. Även många i familjen är inbitna travälskare. När det har arrangerats travtävlingar har vi ofta bjudit hem polare och suttit på balkongen och bevittnat dramatiken på plats. Jag minns särskilt när det var Olympiatravet tidigare i år. Då hade vi ett gäng här och hade väldigt trevligt, säger den 27-årige göteborgaren till Trav365.

Det låter som att ni gillar lägenheten. Varför ska ni flytta?

– Det tar faktiskt emot att flytta härifrån men vi har inget val. Vi behöver helt enkelt något större. Det är klart att vi har haft många häftiga minnen härifrån men vår livssituation gör att vi söker något större. Men vi kommer att besöka travbanan i framtiden, men då från deras restaurang. Vi kommer verkligen sakna lägenheten och närheten till travet.

”Hoppas någon travintresserad tar över”

Många svenskar har känt stor sorg att inte kunna besöka idrottsevenemang på samma sätt som man gjorde innan coronavirusets etablerade sig i samhället.

Oliver, som är en trogen IFK Göteborg-supporter, gör en jämförelse med fotbollen.

– Det är ju egentligen samma sak som att de som är fotbollsintresserade skulle ha haft ett sådant här läge precis ovanför Ullevi med perfekt utsikt över planen. Det har verkligen varit uppskattat att bo här och både jag och min sambo hoppas nu att den ska tas över av någon som också är lika travintresserad som vi.

Olivers och Linns lägenhet ligger på femte våningen.

Utgångspriset är satt till 2 590 000 kronor.

De som fått uppdraget att sälja tvårummaren är Lundin Fastighetsbyrå.

– Lägenheten levererar kvalité rakt igenom i form av den smarta planlösningen, höga läget och inte minst den förstklassiga balkongen med prima utsikt över Åbytravet. Vem vill inte sitta med en lördagskupong och känna Åbytravets atmosfär och stämning ända upp till balkongen?

– Vi har redan flera spekulanter som har visat intresse till visningarna och om det finns ett bud redan idag, är ingen information jag läcker, avslutar den ansvarige mäklaren Philip Salomonsson.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Publicerad: