Flygande Jacob

4 (7 röster)

avClara Öhrn

MAT & DRYCK

Flygande Jacob med kyckling, bacon, nötter och banan. En lika älskad som hatad klassisk rätt från 80-talet, från upphovsmannen Ove Jacobsson.
Den är en lättlagad god vardagsmiddag och är enkel att anpassa ingredienserna. Servera gärna med nykokt ris.

Flygande Jacob

Portioner: 4 portioner Förberedelsetid: 30 min Tillagningstid: 15 min
Ingredienser:

  • 500g kycklingfilé

  • 140g bacon

  • 1 banan

  • 1 dl jordnötter

  • 1 dl chilisås

  • 1,5 dl vispgrädde

  • salt och peppar

  • Ris till servering

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.

  2. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

  3. Strimla bacon och kyckling.

  4. Stek på medelhög värme tills kycklingen fått fin färg.

  5. Häll upp i en ugnsform och skiva över banan och jordnötter.

  6. Vispa chilisås och grädde lätt. Häll blandningen över resten av ingredienserna.

  7. Gratinera i ugnen i cirka 15 minuter.

  8. Servera med ris.

ARTIKELN HANDLAR OM