Läckt: Så ser nya lyxbilen DB11 ut

Publicerad:
Uppdaterad:

Bilar

Det är modellen som ska inleda en ny era.

I veckan är det premiär, men nesligt nog för Aston Martin har deras nya bil redan avslöjats.

Och det ser minst sagt lovande ut.

Aston Martins DB9 har varit en succé. Trots att det är tolv år sedan bilen, är det fortfarande en modell som folk uppmärksammar när den kör förbi.

Men en ersättare är här och på bilsalongen i Genéve som öppnar på tisdag kommer tillverkaren visa upp DB11.

Hjälp från tyskarna

Bilen är inte bara är en ny modell, det är den första bilen i Aston Martins nya ”era”. Detta då den dels bygger på ny design och dels för att tillverkaren fått hjälp med det mekaniska av Mercedes-AMG.

Och tack vare sajten Carscoops så kan vi nu, lite i förtid, se hur bilen ser ut.

Utseendemässigt har DB11 influerats av Aston Martin-koncepten DBX och CC110 samt Bond-bilen DB10. Nytt för bilen är även att den har en tydlig ”fastback”.

Mer vardagspraktisk

Storleksmässigt ska den nya bilen ha vuxit en bra bit jämfört med bilen den ersätter. Detta för att ge bättre interiörutrymmen samt för att bilen verkligen ska vara en fungerande vardagsbil.

Sedan tidigare vet vi att bilen kommer att erbjudas med en ny 5,2-liters V12. Men därtill lär AMG-partnerskapet innebära att vi får se en tysk V8 som alternativ. Som sagt, i morgon öppnar Genévesalongen och då kommer Aston Martin officiellt presentera sin nya lyxkryssare. I väntan på det – kolla in de bilder som läckt ut.

Har du nyhetstips till Aftonbladet Bil? Mejla ditt tips hit.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN

MER OM MIN BIL