Galen bilutställning i Tokyo växlar upp

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 18 | Foto: TT NYHETSBYRÅN
Världens motorblickar riktas just nu mot Tokyo och bilutställningen – Tokyo Motor Show. Ett smått galen utställning. Mitsubishi presenterar sitt e-Evolution-koncept på den 45:e bilmässan i Tokyo.

Tokyo

På lördag öppnar Tokyo Motor Show.
Världens förmodligen mest galna bilutställning.
Aftonbladet fick en försmak av elbilar och nyheter från pressvisningen.

Tillsammans med bilutställningarna i Paris, Frankfurt, Genève och Detroit räknas Tokyo Motor Show som en av de största utställningarna i världen.

Koncept-modeller

Men utställningen i Tokyo, som hålls vartannat år, skiljer sig från de andra genom att den i första hand används av fabrikanterna som en plattform för att visa upp konceptbilar. Snarare visa upp framtidstankarna är att introducera nya bilar som är klara för att produceras.

När bilutställningen öppnar för allmänheten är det en fordonsvärld någonstans mellan dröm och verklighet som betraktaren möter.

I monter efter monter presenteras nya koncept. Företrädesvis är det eldrivna och i viss mån självkörande fordon som visas upp.

Nästan alla av de stora fabrikanterna är på plats i någon form och med någon egen nyhet.

Hundratusentals besökare

Tokyo Motor Show, som arrangeras för 45:e gången, är öppen för allmänhet i nio dagar och kommer väcka stor uppmärksamhet med hundratusentals besökare.

På grund av den digra mängden konceptbilar på utställningen är medieuppbådet alltid stort i Toyko. Således var flödet av bilder från den inledande pressvisningen digert.

Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM MIN BIL