Efter krisen - Harry och Meghan till England

Publicerad 2022-08-16

Harry och Meghan kommer till England i början av september för att vara med vid olika välgörenhetsevent.

Men någon försoning mellan bröderna verkar det inte bli.

Paret vägrar träffa Kate och William.

En talesperson för prins Harry och hertiginnan Meghan bekräftar att paret kommer att besöka Storbritannien i början av september.

Syftet är att paret ska vara med vid flera stora välgörenhetsevent.

Den 5 september besöker paret Manchester för the One Young World Summit som samlar unga ledare från mer än 190 länder. Meghan kommer att hålla ett inledningstal vid öppningsceremonin.

Dagen efter reser Harry och Meghan till Tyskland för att vara med vid ett Invictus Games-event i Dusseldorf. Eventet markerar att det är ett år kvar tills tävlingarna ska hållas.

Den 8 september närvarar de vid galan WellChild Awards i London där prins Harry ska hålla ett tal.

Det finns en spricka mellan prinsarna William och Harry sedan Harry och Meghan valde att lämna kungahuset 2020.

Vill inte ses privat

Prins Harry och hans bror William har inte träffats ansikte mot ansikte sedan de avtäckte en staty av sin mamma prinsessan Diana förra sommaren.

Under drottningens platinajubileum i början av juni sägs bröderna ha undvikit varandra och inte velat prata i enrum.

William påstås vara mycket beskviken på Harry efter den omskakande intervjun som Harry och Meghan gav till Oprah Winfrey i mars 2021. Då anklagade paret kungafamiljen för att vara rasistisk och hovet för att vara känslokallt.

En av Daily Mails källor säger att Harry och Meghan inte har några som helst planer på att träffa William och Kate under sitt besök. Deras resa innebär enbart fokus på välgörenhet.

Bröderna William och Harry träffades senaste gången privat i samband med att de avtäckte en staty av sin mamma prinsessan Diana sommaren 2021.

Harry har stämt staten igen

Förutom konflikten med sin bror så är Harry även inblandad i en rättsprocess mot brittiska staten. För andra gången har han stämt staten för att han inte längre har rätt till skattefinansierat livvaktsskydd från Scotland Yard sedan han lämnade kungahuset.

Harry kräver brittiska livvakter varje gång han besöker Storbritannien och säger att han inte vågar ta med sina två barn Archie och Lilibeth till London utan sådana garantier.

I oktober kommer även Harrys självbiografi ut i handeln. Den är skriven av spökskrivaren JR Moehringer. Harry lovar att ”avslöja förstahandsuppgifter om sitt liv som är exakta och helt sanningsenliga”. Boken kan komma att bli en ännu större ”bomb” än parets intervju med Oprah Winfrey.

Frågan är vilka hemligheter som avslöjas och hur relationen mellan Harry och William kommer att se ut efter bokreleasen.


Fler kungliga bilder och nyheter hittar du på Instagramkontot Kungligt med Jenny

Vackra klänningar för alla tillfällen

Prisjakt-logotypI samarbete med Prisjakt.nu

LÄS VIDARE