Matsedeln som bränner fett

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2003-03-11

Här är den lätta matsedeln för de två veckorna. Recepten för den fettförbrännande dieten

hittar du via länken nedan. De är beräknade för en person, utom receptet på fettförbränningssoppa som bygger på att du gör en stor sats för flera dagar.

Dag 1 och 8

Frukost: Mango-smoothie

eller melondruvsallad.

Lunch: Fettförbränningssoppa. Mjuka frukter som plommon, aprikoser, körsbär, vinbär eller persika.

Middag: Fettförbränningssoppa med äppelskivor att doppa i, en tallrik färska frukter med äpple, druvor, päron, ananas, persika.

OBS: Till mellanmål kan du

äta vilken färsk frukt som helst utom banan eller tropiska frukter med mycket socker i. Drick minst åtta stora glas vatten.

Dag 2 och 9

Frukost: Kyld fettförbränningssoppa. En assiett med lättkokta grönsaker.

Lunch: Fettförbränningssoppa med endivblad att doppa i. En rejäl portion ångkokt sparris eller broccoli. Toppa med lantdressing.

Middag: Fettförbränningssoppa. Kryddstark bakpotatis. Lättkokta grönsaker med dill och senap.

OBS: Ät så många råa eller kokta grönsaker som du vill, utom ärtor, bönor, majs, palsternacka, kålrot och sötpotatis. Drick minst åtta stora glas vatten.

Dag 3 och 10

Frukost: Mango-smoothie, melon- och druvsallad eller blandade frukter.

Lunch: Fettförbränningssoppa med endivblad eller äppelskivor att doppa i. Mjuka frukter.

Middag: Fettförbränningssoppa. Grönsakstallrik. Färsk fruktsallad.

OBS: Ät vilken färsk frukt du vill och vilka råa eller kokta grönsaker du vill, som dag 2. Drick minst åtta stora glas vatten.

Dag 4 och 11

Frukost: Mjölkdrink av minimjölk och banan.

Lunch: Fettförbränningssoppa. 2 bananer.

Middag: Ät upp till 8 bananer och drick minst 12 dl minimjölk plus de 8 glasen vatten.

Dag 5 och 12

Frukost: 125 gram magert nötkött, stekt utan fett, med skivad tomat och en matsked tomatsås.

Lunch: Fettförbränningssoppa. Magert nötkött stekt utan fett. En sallad på tomat och selleri. Toppa med lantdressing.

Middag: Fettförbränningssoppa. Magert kött och tomater (samma som till lunch och frukost) .

OBS: Försök äta 300-625 gram magert kött och 500 gram konserverade tomater (6-7 färska). Drick minst 8 stora glas vatten.

Dag 6 och 13

Frukost: Magert nötkött, stekt utan fett med svamp.

Lunch: Fettförbränningssoppa. Rökt regnbåge med färgstark sallad.

Middag: Fettförbränningssoppa. Magert kött stekt utan fett. Vårprimörwok.

OBS: Välj fritt bland grönsakerna på fettförbrännarlistan på nästa uppslag. Drick minst 8 glas vatten per dag.

Dag 7 och 14

Frukost: Morots- och sellerisaft.

Lunch: Fettförbränningssoppa. Risrätt med citron, vitlök och örtkryddor.

Middag: Fettförbränningssoppa. Orientalisk risotto.

OBS: Pressa så mycket färsk saft du vill av sakerna på fettförbrännarlistan på nästa uppslag. Drick minst 8 glas vatten per dag.

Menyerna och recepten är hämtade ur

boken ”Ät rätt – bränn fett” av Caroline Shreeve (Forum Förlag).

Vinn boken Ät rätt bränn fett

Malin Byström (halsa@aftonbladet.se)