Masked singer (tv-program)

Svenska världsartisten fick lämna ”Masked singer”

Ledtrådarna, låtarna och panelens gissningar – här är allt om sjunde avsnittet av TV4:s nya tv-show

Av: 

Torbjörn Ek

NÖJE

Korpen tvingades lämna ”Masked singer” – trots att hen lyckats dupera Måns Zelmerlöw.

I stället blev det en annan av panelmedlemmarna som lyckades avslöja vem som gömde sig under masken.

Här är ledtrådarna – och alla gissningar.

Voododockan, Draken, Korpen, Enhörningen, Sjöbjörnen, Godisautomaten gjorde upp i fredagens ”Masked singer” och kändispanelens Felix Herngren, Nour El-Refai, Måns Zelmerlöw och Pernilla Wahlgren fick ur sig mängder med gissningar om vilka som kunde gömma sig bakom maskerna.

Till slut blev det Korpen som tvingades lämna tävlingen trots att han lyckats dupera Måns Zelmerlöw, med en lite extra knepig ledtråd.

– En del ledtrådar tycker jag var jätteenkla, andra var jättesvåra. Att han skulle komma ihåg en grej som vi gjorde ihop för 14 år sen, det trodde jag aldrig att han skulle ta, säger personen bakom masken till Aftonbladet.

Vem det var får du veta om du fortsätter läsa. Varning för spoilers för här är ledtrådarna, panelens gissningar – och vem som faktiskt gömde sig under Korpens mask.

Panelen i ”Masked singer” bestående av Felix Herngren, Nour El-Refai, Måns Zelmerlöw och Pernilla Wahlgren. Längst bak programledaren David Hellenius.

Godisautomaten

Godisautomaten

 • Låt: DNCE:s ”Cake by the ocean”
 • Möjliga ledtrådar:
  Styrka: karaktärsstark
  Svaghet: barnslig
 • Ledtrådar från maskerad person som känner Godisautomaten: ost i presentsnöre, panflöjt, tyngdlyftning
  – Jag har slagit de flesta, inte bara i den sport jag är känd för. Jag är inte förvånad över att Godisautomaten har gått så långt i den här tävlingen, han lyckades faktiskt vinna mot mig, som ändå är världsmästare. Hur fasen gick det till. Jag föll verkligen på målfotot. Godisautomaten har inte bara haft flyt förut, han är större tävlingsmänniska än man kan tro. Men när vi satt på andra sidan jorden vid lägerelden och spelade och sjöng då var han verkligen grabben med choklad i. Godisautomaten är en stjärna, han kommer säkert få sitt eget program, men först vill jag ta honom med i mitt program. Då kanske jag får en chans till revansch.
 • Panelens gissningar på personen som pratade om Godisautomaten:
  Nour El Refai: Är det nåns pt? Det finns ju en kändis-pt som heter Thomas Skoglund som många har tränat hos.
 • Panelens gissningar
  Pernilla Wahlgren: Nu tänker jag kroppsmässigt och ledtrådar, bäst klädda. Jag slår till med en ny gissning och då gissar jag på komikern Daniel Hallberg.
  Felix Herngren: Jag tror att det här är en sportpersons om varit med i ”Mästarnas mästare” och att han spöade nån kampsportare. Förra året vann ju Michel Tornéus, friidrottaren.
  Måns Zelmerlöw: Jag tror också att det här är en idrottspersonlighet helt plötsligt och var lite inne på Stefan Holm.
  Nour El Refai: Det är många ledtrådar som tar mig till Adam Pålsson, jag var lite inne på William Spetz också, jag står ändå fast vid att det kan vara Adam Pålsson.
 • Fler ledtrådar
  Godisautomaten räcker över en smällkaramell med en dirigentpinne i till Nour El Refai.
 • Fler panelgissningar
  Nour El Refai: Både Adam Pålsson och jag har spelat Amadeus. Jag vill jättemycket hålla kvar vid den.

Voodoodockan

Voodoodockan

 • Låt: Rasmus Seebachs ”Natteravn”
 • Möjliga ledtrådar:
  Styrka: Handlingskraftig
  Svaghet: Dramatisk
 • Ledtrådar från maskerad person som känner Voodoodockan: Sovjets flagga, basketkorg, kokosnöt, Barak Obamas självbiografi, en tekopp i fint porslin, en mobiltelefonsignal, en bordsfläkt, midsommarstång
  – Jag lärde känna Voodoodockan när vi gjorde ett rätt urspårat program. Jag är inte förvånad över förklädnaden. Det visade sig nämligen med tiden att han inte bara är den kanske roligaste människa jag träffat utan också en av de mest skrämmande. Jag tyckte att det var lite otäckt med alla hemska historier som han diktade ihop. Jag vet att Voodoodockan kan sjunga, för jag har hört honom agera dansbandssångare. Men egentligen kanske han borde spelat trummor för jag vet ingen som är så galet bra på att multitaska. Jag tror faktiskt att jag har Voodoodockan att tacka för några av mina häftigaste somrar, men också i och för sig några av mina värsta mardrömmar.
 • Panelens gissningar:
  Felix Herngren: Jag vet precis vem det var som pratade. Det var nån plågad svensk skådespel som blivit utsatt av denne danska demonregissör som har plågat livet ur honom i olika filmer. Här har vi Lars von Trier som står. Den ryska flaggan som var där, är det inte Dolph Lundgren, han var ju med i ”Rocky 4”-filmen.
  Måns Zelmerlöw: En skådis som jag vet är lång och som sysslat med sovjetisk serie på sistone är Stellan Skarsgård, ”Tjernobyl” var ju han med i.
  Pernilla Wahlgren: Jag tror att det är en actionfilmhjälte, han säger att han har gjort många illa och det kan man göra i actionfilmer, men det som gör mig förbryllad är rösten för den låter ganska ung. Men jag kommer inte vidare än så, så jag gissar verkligen på Jens Hultén.
  Nour El Refai: Det här med skräck, är det John Ajvide Lindqvist som skriver massa skräckromaner, han började som stå upp-komiker.
 • Fler ledtrådar
  Voodoodockan lämnar över en pergamentrulle med sin topplista över panelen till Felix Herngren. Han står på första plats, övriga panelen är tvåor.
 • Fler panelgissningar
  Felix Herngren: Kan det vara Christer Fant, han har varit med i ”Bonusfamiljen” som jag har gjort. Han är väldigt lång.

Enhörningen

Enhörningen

 • Låt: Miss Lis ”Lev nu dö sen”
 • Möjliga ledtrådar:
  Styrka: Energisk
  Svaghet: Sticker ut
 • Ledtrådar från maskerad person som känner Enhörningen: Ekruska, Jönssonligans signaturmelodi, växten brudslöja i håret
  – Enhörningen och jag träffades på ett sommarjobb och i vår relation hittade vi snabbt våra roller. Mötet med Göran kommer nog ingen att glömma, han var i en egen liga. Det är lite märkligt att hon döljer sin fantastiska röst. Det är nånting som vi har gemensamt. Själv har jag alltid låtit andra i familjen stå för skönsången. Enhörningen är en färgstark sagofigur som är unik och speciell. Den här maskeringen passar henne perfekt. Enhörningen är också en mästare på att förvandlas till andra personligheter och hennes största drivkraft är att få andra att skratta. Jag vet att hon har gått en tuff kamp, men den har hon vunnit. Det är bara att tacka livet Enhörningen, nu tar du hem det här.
 • Panelens gissningar på personen som pratade om Enhörningen:
  Måns Zelmerlöw: jag tittar på den här ekruskan och tänker att det är nån med en gren i i efternamn, så David Lindgren skulle det kunna vara.
 • Panelens gissningar
  Måns Zelmerlöw: Jag är kvar i Ellen Bergström men då blev jag ställd med David Lindgren om det nu var David Lindgren, för han har gjort en musikal som heter ”High school musical” med Caroline Kuhmunen, skulle också nästan kunna stämma in här, men jag tror att jag behåller ändå Ellen Bergström.
  Nour El Refai: Jag är inne på Amy Diamond, hon sjunger fantastiskt och hon är väldigt studsig, hon kan dansa, varit artist länge. 
  Felix Herngren: Kan detta vara Elliphant? Hon har lite sån där röst. Sen har jag en annan tjejgissning, om hon kan sjunga över huvud taget, kand etta vara Sofi Fahrman? Jag har aldrig hört henne sjunga men jag har sett henne på några fester, det är en jädra studs i henne.
  Pernilla Wahlgren: Christine Meltzer är studsig, rolig och jag tänkte att hon har partajat kunde också vara att hon har varit med i ”Partaj” och sen sjunger du väldigt väldigt bra.
 • Fler ledtrådar
  Enhörningen lämnar ett rosa paket med snickarbyxor till Pernilla Wahlgren.
 • Fler panelgissningar
  Måns: Har Lulu Carter byggt en bokhylla hemma hos dig?

Korpen

Korpen

 • Låt: Coldplays ”Viva la vida”
 • Möjliga ledtrådar:
  Styrka: Lagspelare
  Svaghet: Stämningskänslig
 • Ledtrådar från maskerad person som känner Korpen: Regnbågskudde, namnskylt med AC/DC, handhållen fläkt
  – (På engelska) Jag är här för att prata om Korpen, men varför jag? Kanske har jag nyckeln till vem Korpen verkligen är. Jag har ätit lunch med drottningen av England, jag har framträtt för påven, och jag har blockerat telefonlinjen för Sir Paul McCartney. Och jag vet att Pernilla i panelen har pratat om mig. Jag träffade Korpen för 20 år sen och vi har jobbat mycket tillsammans, vi har verkligen haft kul (a ball) genom åren. Han har också bra sinne för humor, han skrattar åt alla mina skämt. Det sägs att en korp är intelligent, well, den här korpen har mycket av det. Korpen har många mål i livet. Jag vet att han har följt i mina fotsteg, men han har ännu inte gjort det som jag har. Måns i panelen, sorry, men det har inte du heller. Kanske ett annat år (another year).
 • Panelens gissningar på personen som pratade om Korpen:
  Måns Zelmerlöw: Jag är inne på att det är en tysk artist. Scorpions är ju tyska. Det kan vara Scorpions sångare och de träffades för 20 år sen, de kan ha varit på turné samtidigt som Motörhead. Och då tänker jag att det kan vara trummisen i Motörhead. Mickey Dee.
  Pernilla Wahlgren: Johnny Logan gissade jag på.
  Måns Zelmerlöw: Han har gjort nåt som jag inte har gjort och han har vunnit Eurovision två gånger.
  Pernilla Wahlgren: Och maybe another year, och han har ju sjungit ”Another year”.
 • Panelens gissningar
  Felix Herngren: Det kan vara en skådespelare och å tänkte jag på Lennart Jähkel. han var med i ”Jägarna”, Så som i himlen” och han kan ju sjunga.
  Pernilla Wahlgren: Nån som har jobbat med Johnny Logan och varit mycket på arenor, som jobbar med händerna mycket, jag tror att det är Robert Wells.
 • Fler ledtrådar
  Korpen räcker över inramad bild av Måns och Korpen till Måns Zelmerlöw.
 • Fler panelgissningar
  Måns Zelmerlöw: Jag gjorde en julshow dör vi gjorde en imitation av Wells, att han har målat av mig och vi har målat av honom, kanske så?

Draken

Draken

 • Låt: The Arks ”It takes a fool to remain sane”
 • Möjliga ledtrådar:
  Styrka: uppriktig
  Svaghet: dålig förlorare
 • Ledtrådar från maskerad person som känner Draken: väckarklocka, bibeln
  – Själv platsar jag tydligen inte i det här programmet, trots att min låtsasbror faktiskt tillhör ledningen och jag själv är son till den högste. Men nu ska det inte handla om mig, tyvärr, utan om draken. Och visst passar hon i dräkten. Hon är skoningslös och om jag känner henne rätt kommer hon stå högst upp på prispallen till slut. Nånting stort och avgörande måste ha hänt i hennes liv runt 2010, kanske var det en krasch av nåt slag för hon verkar inte minnas nånting som hände innan dess. En sån här varelse passar inte in i alla miljöer. Vi gick på pub tillsammans i glada Hudik och jag har aldrig sett nån se så deppig ut. Hon sicksackade sig fram och hade bara ett mål i sikte, hotellrummet. men det finns en plats där hon verkligen passar in, scenen.
 • Panelens gissningar på personen som pratade om Draken:
  Måns Zelmerlöw: Det var en bibel väldigt tydligt, jag tänker Messias, jag tänker Messiah Hallberg.
  Pernilla Wahlgren: Så hade han en väckarklocka i ansiktet och han kör morgonradio. Och är urkul.
 • Panelens gissningar
  Pernilla Wahlgren: Jag står fast vid Johanna Nordström, hon har ”Ursäkta”-podden, den har hon inte med Messiah Hallberg, men det kanske finns en koppling.
  Nour El Refai: Om det är Johanna Nordström så kan personen i inslaget vara en komiker som hon har turnerat med. Jag vet också att Johanna gick in i väggen lite när hon skulle göra en stå upp-turné, men jag vet inte när det var dock.
  Måns Zelmerlöw: En tjej vars mamma är artist och jag tror att hon kanske har gjort ”Let’s dance” och hon pratar om att hon tidigt ville bli artist. Jag tror att Felicia Book är inte en dum gissning.
  Felix Herngren: Jag fick lite Lisa Nilsson-vibbar nu, på sången. Hade möjligen lite mer pressad röst.
 • Fler ledtrådar
  Draken räcker över ett drakägg med en ultraljudsbild till Felix Herngren.

Sjöbjörnen

Sjöbjörnen

 • Låt: Earth, wind & fires ”September”
 • Möjliga ledtrådar:
  Styrka: träffsäker
  Svaghet: impulsiv
 • Ledtrådar från maskerad person som känner Sjöbjörnen: Fotbollskort på Ralf Edström, motorcykelhjälm, ett spratt eller practical joke
  – Äntligen får ni också höra Sjöbjörnen sjunga. Motorintresset har vi gemensamt, Sjöbjörnen har ju kört sen han var barn och han har gjort succé i USA. Jag har kommit tvåa efter en sexfaldig världsmästare. Det här racet ska han leda hela vägen och han ska bräcka alla andra. Hoppas bara inte att det slutar med en krasch. Jag är otroligt stolt över att Sjöbjörnen klarar det här och det är nog släkten i Värmland också.
 • Panelens gissningar på personen som pratade om Sjöbjörnen:
  Nour El Refai: Jag var inne i är det nån rallybrud. Men det kan vara Laila Bagge som pratar.
  Måns Zelmerlöw: Jag var inne på att det skulle kunna vara Tina Thörner.
 • Panelens gissningar
  Pernilla Wahlgren: Jag står fast vid att det kan vara Anders Bagge, så kan det ha varit hans fru i inslaget Johanna Lind. Jag vet inte om de har nåt motorintresse tillsammans som jag inte känner till. Men Johanna pratar Norrköping väl?
  Måns Zelmeröw: Jag är också inne på Anders Bagge, jag har skrivit med honom och han sjunger vansinnigt bra. Han stod och grillade också, grillar ”idol”-deltagarna.
  Nour El Refai: Det är en rolig tanke att det är Bagge som har gjort samma sak som vi gör nu.
  Felix Herngren: När de pratade om Värmland och racing så kan det vara Kenny Bräck under sjöbjörnsdräkten.
 • Fler ledtrådar
  Sjöbjörnen räcker över en låda med godis till Pernilla Wahlgren.
 • Fler panelgissningar
  Pernilla Wahlgren: Sa du Kenny Bräck? Men det här är ju bräck, godiset bräck, när man blandar allting i en enda... Men gud är det Kenny Bräck?

David Hellenius lyfter på Korpens mask i ”Masked singer” i TV4.

Hen gömde sig under Korpens mask i ”Masked singer”

Studiopublikens och panelens omröstning placerade Korpen i botten och panelmedlemmarna fick chansen att lämna sina sista skarpa gissningar innan masken lyftes av. Felix Herngren drog till med ett nytt namn och gissade på Tommy Körberg eftersom han känner Johnny Logan, Nour El Refai resonerade sig fram till att Niklas Strömstedt ju kört över en fågel och begravt den och att det kanske kunde vara han som gömde sig i korpdräkten, Måns Zelmerlöw väckte liv i en av sina tidiga gissningar och tippade Thomas Ravelli, medan Pernilla Wahlgren höll fast vid det hon gissat tidigare, Robert Wells.

Robert Wells gömde sig under Korpens mask i ”Masked singer”.
Robert Wells fick lämna ”Masked singer” i TV4.

Och det gjorde att Pernilla Wahlgren lyckades knipa ännu en poäng i panelens interna tävling. För under Korpens mask gömde sig just pianovirtuosen Robert Wells, 59. Wells som tagit sin Rapsody in rock-turné till såväl Londons Royal Albert Hall som Moskva och Kina och fick även äran att skriva ouvertyren till OS i Peking 2008. Han har tävlat såväl i Melodifestivalen som i Eurovision, men då för Belarus räkning 2010. Han har också spelat tillsammans med och skrivit en låt åt Celine Dion.

Robert Wells gav Måns Zelmerlöw en extra ledtråd i programmet genom att räcka över en inramad målning av dem båda, men det gjorde inte Måns så mycket klokare.

– Det var en Rapsodyspelning i Norrland 2007. Jag kompade Måns när han spelade sin låt ”Work of art”, den var ju en hit då, så tavlan skulle vara en work of art. Alla de här grejerna var det redaktionen som tog fram. En del ledtrådar tycker jag var jätteenkla, andra var jättesvåra. Att han skulle komma ihåg en grej som vi gjorde ihop för 14 år sen, det trodde jag aldrig att han skulle ta, säger Wells till Aftonbladet och skrattar.

Och visst var det också, som Pernilla Wahlgren gissat, Johnny Logan, 66, som medverkade i programmet och hjälpte till att ge ledtrådar om Korpen.

– Ja, vi var på turné för ett år sen och ska fortsätta om det går, säger Robert Wells i programmet.

Johnny Logan var Robert Wells maskerade vän som gav ledtrådar i programmet.

Ledtrådarna förklarade:

 • Hoppade ner i brunnar, ”wells” på engelska.
 • Uttrycket stå pall: pianistens sittplats.
 • Solbelysta ön är Roberts hemkommun Solna.
 • I Solna finns favoritlaget AIK och tidigare också Råsunda fotbollsstadium som syntes i bild.
 • VM −94-referenserna: Robert spelade på alla svenska landslagsfester.
 • Gjorde debut på vita duken i ”Tur och retur” där han spelade sig själv.
 • Siffran 88: Så många tangenter finns på ett piano.
 • Tavlan till Måns: Wells kompade Måns under en Rapsodyspelning i Boden 2007 när Måns framförde sin singel ”Work of art”.
 • Att han rappade: Rapsody in rock, Wells konsertkoncept.
 • OS-flaggan: Robert Wells skrev den officiella ouvertyren till OS i Peking 2008.
 • Camilla Läckberg eftersom hon och Wells skrivit låtar ihop.
 • Johnny Logan eftersom de varit på turné tillsammans, en turné som de båda hoppas kunna fortsätta efter pandemin.

ANNONS EXTERN LÄNK

Kickstarta hösten hos MEDS – fina kampanjer på allt du behöver här!

MEDS

Publisert:

LÄS VIDARE

Tvingades ljuga för Pernilla Wahlgren för att kunna tävla

ÄMNEN I ARTIKELN

Masked singer (tv-program)

Nour El Refai

Pernilla Wahlgren

Måns Zelmerlöw

Felix Herngren

Robert Wells

David Hellenius