Sanna Nielsen vågade inte hälsa på Lena Philipsson

”Jag fick tunghäfta och visste inte vart jag skulle ta vägen”

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

När Lena Philipsson ikväll intar Sollidenscenen har Sanna Nielsen stålsatt sig.

Förra gången de båda artisterna möttes i ”Allsång på Skansen” vågade programledaren inte hälsa på kollegan förrän hon intervjuade henne i direktsändning.

– Så fort hon vände sig mot mig vände jag mig om och gick iväg, säger Sanna Nielsen.

Sanna Nielsen vågade inte gå fram och hälsa. Som stort fan av Lena Philipsson blev programledaren så nervös att hon vände sig om och gick därifrån istället för att stega fram till artistkollegan och säga hej senast hon medverkade i ”Allsång på Skansen”.

– Jag var så starstruck. Jag vågade inte säga hej till henne förrän jag gick upp på scenen och intervjuade henne, säger Sanna Nielsen.

”Fick tunghäfta”

Lena Philipsson är en av veckans gäster i ”Allsång på Skansen” och kommer också att själv styra över innehållet i specialprogrammet ”Allsångsscenen är din” som sänds direkt efter ”Allsång på Skansen”, också det direktsänt från Sollidenscenen på Skansen.

– Jag tänkte flera gånger att nu ska jag gå in och säga hej, men så fort hon vände sig mot mig så vände jag mig om och gick iväg, säger Sanna Nielsen och skrattar.

Sanna Nielsen och Lena Philipsson i ”Allsång på Skansen” 2018.
Foto: MAGNUS SANDBERG
Sanna Nielsen och Lena Philipsson i ”Allsång på Skansen” 2018.

Det var 2018 som Lena Philipsson sist var med i SVT:s populära allsångsprogram.

– Vi får se om jag har kommit lite längre nu. Det var väldigt roligt, jag blev på riktigt så där starstruck så jag fick tunghäfta och visste inte vart jag skulle ta vägen.

Bad om en selfie

Nu har Sanna Nielsen stålsatt sig efter att äntligen ha vågat bryta isen och samtala med sin idol efter tv-sändningen. Hon berättade då också varför hon inte hälsat före intervjun på scenen.

– Ja, hon skrattade så mycket när jag berättade. Men det var fortfarande nervöst och jag avslutade det med att fråga om jag fick ta en selfie med henne. Jag har alltid tyckt om henne, så det är så roligt att hon skav ara med igen. Nu ska jag skärpa mig och jag har laddat mig så himla hårt för den här gången, så det finns risk att det slår över åt andra hållet istället, säger Sanna Nielsen med ett skratt.

I tisdagens ”Allsång på Skansen” medverkar också bland andra Victor Leksell, Bengan & Allan Janson, Merit Hemmingson och Rhys. Dessutom kommer Lill Lindfors, som fyllt 80 under året, att hyllas med ett specialnummer där bland andra Anne-Lie Rydé, Andreas Weise och Ann Westin medverkar, förutom födelsedagsbarnet själv.

”Allsång på Skansen” sänds i SVT1 20.00. ”Allsångsscenen är din” med Lena Philipsson sänds i samma kanal 21.00.

Publicerad:

LÄS VIDARE