Sebastian Ljungblad döms till fängelse

Skådespelaren hyllades i ”Goliat” – döms till ett år för grovt bedrägeri

Av: Torbjörn Ek

Publicerad:
Uppdaterad:

Skådespelaren Sebastian Ljungblad döms till fängelse för grovt bedrägeri.

Enligt tingsrätten har han ringt upp äldre kvinnor runt omkring i Sverige för att få tillgång till deras bankkonton.

– En röstanalys som hade friat mig från alla misstankar har inte gjorts, sa han själv under rättegången.

Skådespelaren Sebastian Ljungblad, 23, döms till ett års fängelse, uppger Norrköpings Tidningar. Skådespelaren, som hyllades för sin skådespelardebut i filmen ”Goliat”, har enligt tingsrätten ringt upp äldre kvinnor över hela landet i syfte att få tillgång till deras bankkonton och döms nu för ett fall av grovt bedrägeri och 13 fall av försök till grovt bedrägeri.

1 av 3 | Foto: POLISEN
Sebastian Ljungblad.

Sebastian Ljungblad har hela tiden hävdat sin oskuld och menade under rättegången att en röstanalys av de inspelade samtalen skulle bevisa att det inte var han.

– Man hör klart och tydligt att det inte är jag som talar, jag har bokstavligen bett om en röstanalys på varenda förhör som jag varit på för att jag inte har något med det här att göra, sa han i rätten i maj.

– Jag har förlorat jobb, min karriär är förstörd, bokstavligen är mitt liv förstört. En röstanalys som hade friat mig från alla misstankar har inte gjorts, sa Sebastian Ljungblad i domstolen under rättegången.

Tingsrätten dömer också Sebastian Ljungblad att tillsammans med två medåtalade betala 20 000 kronor i skadestånd till en kvinna i 80-årsåldern.

Sebastian Ljungblad greps under tumultartade omständigheter på en åker i mitten av maj efter att ha gömt sig för polisen i 121 dagar. Polisens bevisning har bland annat bestått i avlyssnade samtal där Sebastian, enligt Tingsrättens dom, hörs ringa till 14 äldre personer.

Den andra huvudmannen döms enligt Norrköpings Tidningar till fängelse i två år och tre månader.

Publicerad:

LÄS VIDARE