Peg Parnevik trotsar scenskräcken i allsången

Av: 

TT

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3 | Foto: Fredrik Sandberg/TT
Peg Parnevik medverkar i "Allsång på Skansen" för tredje gången. Arkivbild.

NÖJE

Årets "Allsång på Skansen" spelas in utan publik. Det passar Peg Parnevik ganska bra, eftersom hon fortfarande brottas med scenskräck.

– Men jag kommer att sakna den magiska känslan när alla sjunger med, säger hon.

Första gången Peg Parnevik medverkade i "Allsång på Skansen" var 2016. Då hade hon precis släppt sin första singel "Ain't no saint", och älskade att spela live. Sedan hände något. I samband med att hon för en tid sedan fick problem med stämbanden växte scenskräcken.

– Det blev ett slags trauma. Sedan tror jag att alla har en röst inne i huvudet som säger "du kommer att sabba allt, den här gången kommer de att förstå att du inte är bra". Det handlar väl om prestationsångest eller ett klassiskt kvinnligt "imposter syndrome", att man tror att man inte förtjänar det man har.

Internationell karriär

I sommar skulle Peg Parnevik ändå ha turnerat, både som soloartist och med sitt band Gammal, men nästan alla konserter ställdes in.

– Det känns lite deppigt, men jag försöker vara produktiv ändå, skriva musik, vara i studion och hänga med familjen. Det är fint att alla är samlade, säger hon.

Det var inte bara turnerandet som sattes på paus i och med coronapandemin. Även planerna på en internationell karriär fick skjutas på framtiden.

– Det här var året när jag skulle försöka ta mig utanför Sverige och bli signad av ett amerikanskt bolag. Jag vill ut i världen. Men nu blir det 2021 i stället.

Utlovar kaxig show

På sistone har Peg Parnevik börjat hitta tillbaka till glädjen i att spela live. Hon ser uppträdandet i "Allsång på Skansen", där hon kommer att framföra sina senaste singlar "Bad bitch" och "Regret it", som en chans att få "ha kul, hänga och spela med ett asbra band". Dessutom känner hon att hon har mognat som artist sedan hon uppträdde i programmet första gången. Hon har hittat sitt artisteri, och tror att tittarna kommer att märka det.

– De ska få en riktigt kaxig och rolig show med galna outfits och en mer vuxen Peg.

Publicerad:

LÄS VIDARE