Vad fan händer i mitten, Alcazar?

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 5 | Foto: FOTO: MALIN ARNESSON

MUSIK

KONSERT Snart sätter trion sin sista armbågsklapp.

Premiären av Alcazars avskedsturné i Halmstad är en underhållande trekant.

Men vad sysslar de med i mitten av showen?


Alcazar
Turnépremiär: Halmstad arena, Halmstad. Publik: Inte direkt fullsatt. Längd: 98 minuter. Bäst: ”Stay the night”. Sämst: Alla nummer med vita morgonrockar. Fråga: Kommer världen verkligen att sakna ”I’ll go shopping” där Tess rappar till Peter Stormares grova mummel? Mycket stark tabasco.


Ehum.

Några saker.

Vissa delar av showen borde någon... hiva på moppo. Någonstans i mitten är det inte alls någon gnistrande discoshow.

När powertrion sätter sig vid scenkanten i vita morgonrockar och låtsas dra låttitlar som de sedan ska framföra helt spontant efter ett klädbyte är det exakt som i den senaste säsongen av Melodifestivalen:

Det finns mycket på scen men inget manus.

”Sketchen” avslutas med att Tess Merkel och Lina Hedlund ska skynda bort och byta om.

”Nej, Tess. Kaffet är här borta” ropar Lina Hedlund förskräckt.

”Jaha?!” svarar Tess förvånat och byter riktning.

Som en stackars hunsad kypare från Barcelona en gång sa i en brittisk tv-serie:

”Que?”

De vita och luddiga morgonrockarna återvänder senare i en någon sorts karaokeuppvisning som utspelar sig i Alcazars loge.

För tydlighetens skull: även den ”sketchen” har inget med disco att göra utan påminner snarare om en tveksam tisdag på Wallmans salonger.

Och att musikalballaden ”Jag finns här” får plats här är lika obegripligt som Andreas Lundstedts förfärliga piña colada-version av ”Burning”.

Dessutom verkar Tess Merkels röst ha blivit överkörd av bussen, eller åtminstone av en ordentlig förkylning. Långa stunder ligger den i diket och kippar efter luft.

Alcazar behöver inte fylla ut sin repertoar med hä hä och hepp hepp. När de formerar sig i sina största discohits och låter basen från ”Disco inferno” rulla förvandlas de genast till en sevärd nöjesmaskin.

Det låter och ser ut som om någon har stoppat in festerna på Studio 54 i New York och ett par vulgovräkiga Eurovision-bidrag från Ukraina i samma discokula och skakat.

Det skadar inte heller att Halmstad verkar älska Alcazars version av disco mest av alla i hela Sverige. Med tanke på responsen måste det finnas ordentligt med hojtarolja och klappsoda i dricksvattnet.

Men till och med efter ”Stay the night” står samma fråga kvar på golvet och boogierullar med händerna:

Vad fan hände där i mitten?

Publicerad: