Beastie Boys grundare är död

Av: Johanna Westergård

Publicerad:
Uppdaterad:

John Berry blev 52 år

1 av 3
Beastie Boys från vänster Kate Schellenbach, Adam Yauch, Berry and Mike Diamond på omslaget till bandets EP Polly Wog Stew.

Tidigare Beastie Boys-gitarristen John Berry är död.

Berry var dement och hade blivit allt sjukare de senaste månaderna. Han dog på hospice – 52 år gammal.

John Berry, en av grundarna till legendariska bandet Beastie Boys, är död. Han dog på torsdagsmorgonen på ett hospice i Massachusetts. Berrys pappa bekräftar sonens död för tidningen Rolling Stone. Han berättar att sonen led av demens som hade blivit värre de senaste månaderna.

Kom på namnet

John Berry spelade gitarr i bandet och var den som kom på namnet Beastie Boys. Han var ingen långlivad medlem i gruppen, utan lämnade något år efter att starten. Berry var med i flera andra band, bland andra Even Worse, Big Fat Love, Highway Stars and Bourbon Deluxe.

Trots att han lämnade Beastie Boys hyllades han när bandet valdes in i Rock and Roll Hall of Fame 2012.

Dominerade hiphop-listor

Beastie Boys, som under största delen av karriären bestod av Adam ”MCA” Yauch, Michael "Mike D" Diamond och Adam "Ad-Rock" Horovitz, var enormt inflytelserika och är en av hiphopens äldsta grupper. Bandet grundades i Brooklyn, New York, 1981. Med hits som ”Fight for your right to party”, ”Intergalactic” och ”Sabotage” dominerade de hiphop-listor under slutet av 80- och början av 90-talet. 2014 berättade man att gruppen inte kommer göra mer musik, efter att medlemmen Adam Yauch dött i cancer.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN